Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer geld vanuit Belgie voor bananenonderzoek

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt de komende vier jaar tien miljoen euro vrij voor innovatief landbouwonderzoek. Het geld gaat onder meer naar de verdere uitbouw van de bananendatabank aan de KU Leuven. Deze databank moet op termijn worden uitgebreid met andere gewassen zoals aardappelen en andere knol- en wortelgewassen. Het Leuvense onderzoekscentrum wordt gevraagd om specifiek in te zetten op onderzoek dat voedselzekerheid en kwalitatief hoogstaande voeding in het Zuidelijk Halfrond kan verbeteren.

Aanpassing bananenplanten aan klimaatopwarming
Dit voorjaar maakte de minister zijn visie op de Belgische steun aan landbouw en voedselzekerheid in het zuiden bekend in de nieuwe strategienota Landbouw en Voedselzekerheid. Conform deze visie maakt minister De Croo de komende vier jaar middelen vrij om de 'Bioversity ITC bananendatabank' aan de KU Leuven te steunen. De Leuvense universiteit heeft de opdracht om te onderzoeken welke specifieke aanpassingen van bananenplanten nodig zijn door klimaatopwarming.

Terugverdienen
Alexander De Croo: "België is een absolute wereldleider op het vlak van landbouwonderzoek in zowel het Noordelijk als het Zuidelijk Halfrond van de wereld. Waar je ook gaat ter wereld vind je Belgische onderzoekers op belangrijke posities. In België zelf huisvesten we aan de KU Leuven een indrukwekkende bananencollectie die ten dienste staat van ngo's, universiteiten, ministeries van landbouw of bedrijven in meer dan honderd verschillende landen. Het promoten van landbouwonderzoek is een investering in ontwikkeling met hoog rendement. Voor elke euro die jaarlijks geïnvesteerd wordt in landbouwonderzoek verdient men minstens zeventien euro terug."

Bron: FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking België
 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018