Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nu al grote vraag naar Israëlische kruiden

Volgens Omer Kamp, die de leiding heeft over de verse kruidenafdeling bij Arava Export Growers, is de wereldwijde vraag naar kruiden dit jaar al vroeg begonnen: "Meestal piekt de vraag van half oktober tot begin november. Dit jaar was er al vroeg een grote vraag."Invloed van het weer
Arava Export Growers exporteert wereldwijd verse Israëlische producten. Volgens Omer zijn er verschillende redenen voor de vroege vraag naar kruiden. Het kan onder andere te maken hebben met het tekort aan kruiden uit Italië, klimaatverandering en orkaan Irma. Door de orkaan was de luchthaven in Miami gesloten, resulterend in een grotere vraag van andere delen van de VS.Ook het Europese weer kan een factor zijn. Er zijn veel weersschommelingen geweest met regen en sterke winden, wat schimmel kan veroorzaken. "Het verhoogt de vraag en het aanbod vanuit Israël, dus is het in zekere zin een voordeel voor ons. We hadden echter gehoopt in oktober aan het seizoen te beginnen. Dit eerder beginnen, wat goed is, is wel een uitdaging omdat het nog steeds warm weer is en de kwaliteit zou beter kunnen en moeten zijn."

Concurrentie
Er is zoals altijd concurrentie vanuit het Midden-Oosten, Spanje en Marokko. "We proberen ons hiervan te onderscheiden met goede kwaliteit, duurzaamheid en een goede informatiestroom. Dit voegt waarde toe voor de klant en ze zijn bereid om ervoor te betalen," zegt hij.

Nieuw sterproduct
De vraag naar verse kruiden groeit jaarlijks naarmate mensen gezondheidsbewuster worden maar er is nu volgens Omer een nieuw sterproduct: Salicornia. Tien jaar geleden werd het nauwelijks gebruikt toen Arava Export Growers het begon te verkopen. "Nu weet iedereen wat het is. Iedereen wil het en iedereen weet hoe ze het moeten gebruiken."

Voor meer informatie:
Omer Kamp
Arava Export Growers

omer@arv.co.il
www.arv.co.il

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018