Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse telers kopen grond in Europa

Door Brexit daalt de pond en is de toekomst voor migrerende werknemers onzeker. Er zijn steeds meer aanwijzingen datwerknemers zich niet langer aan het VK willen verbinden. Britse fruittelers omzeilen nu dit probleem door land aan te kopen in Polen en Nederland om daar hun fruit te telen. Naarmate het in het VK slechter gaat zal dit verder toenemen. Fruittelers willen graag speciale werkvergunningen van 6 - 9 maanden voor seizoensarbeiders.

Laurence Olins, branchevereniging Britisch Summer Fruits: "Dit jaar hebben we gewassen weg moeten gooien als gevolg van een tekort van 20% aan fruitplukkers en de vooruitzichten voor 2018 zien er nog slechter uit. Daardoor zal het VK volgend jaar meer vruchten importeren uit het buitenland. Hij waarschuwt: "Dan hebben we Wimbledon aardbeien die geteeld zijn door een Brits bedrijf uit Nederland. Die kosten 50 ct. meer. 
Publicatiedatum: