Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PotatoNL:

Eén landelijke aardappelnotering 14 november 2017 van start

Vanaf 14 november 2017 zal de eerste PotatoNL landelijke aardappelnotering van start gaan. De organisaties LNCN (Beurs Emmeloord), de NAO (Beurs Rotterdam), VAVI en ZLTO (Beurs Goes) hebben onlangs tot deze landelijke aardappelnotering besloten en hebben veel vertrouwen in PotatoNL als breed gedragen notering. Per 14 november 2017 zullen de aardappelnoteringen van de genoemde beurzen Emmeloord, Rotterdam en Goes komen te vervallen. Daarmee is er in het seizoen 2017/2018 sprake van 1 landelijke notering voor de in Nederland geteelde aardappelen.

Ons land heeft al decennia lang een toonaangevende positie in de veredeling, teelt, handel en verwerking van aardappelen. Bij deze positie behoort ook een eenduidige landelijke aardappelnotering en dat werd door de gehele aardappelketen steeds meer als een gemis ervaren. Met PotatoNL is er sprake van een notering welke gezamenlijk tot stand komt na inbreng vanuit de teelt, de handel en de verwerkende industrie.

Wat, door wie en wanneer wordt genoteerd?

Fritesgeschikt Cat 1 (bestemming Nederland, België, Duitsland voor frietindustrie),
fritesgeschikt Cat 2 (gebruikt voor andere doeleinden, zoals ambachtelijke friet, schillerij, chips en export voor de fritesverwerking in andere landen, niet vallend onder Cat. 1), voorts een 3-tal fritesgeschikte hoofdrassengroepen zijnde Agria, Innovator en Fontane en verder noteringen voor Export aardappelen, Bovenmaats Pootgoed, Gesorteerde frietaardappelen 40/50 mm, Vlokken en Voeraardappelen.

De noteringscommissie van PotatoNL bestaat uit 8 noteerders (2 namens de industrie, 4 namens de teelt en 2 namens de handel) en zal twee keer per week – o.l.v. een onafhankelijke gespreksleider - op dinsdag en donderdag noteren op basis van gedane zaken. Het betreft in Nederland geteelde aardappels van transacties teelt/handel en teelt/industrie te leveren binnen 1 maand na afsluiting van de overeenkomst.
Publicatiedatum: