Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"De één is zilver en de ander goud waard"

Bestaande klanten blijven nummer één voor Oekraïense appeltelers

Het klinkt misschien als een luxeprobleem maar Oekraïense appeltelers houden rekening met een moeilijk seizoen 2017-2018 vanwege het tekort aan de meest gangbare appelrassen in de EU. Dit heeft hen namelijk al veel belangstelling van buitenlandse kopers opgeleverd. "Na een vorstperiode in het voorjaar, hagelstormen in augustus, een ongewoon hete zomer en veel wind zal de concurrentie onder telers dit jaar groot zijn. Producenten die bereid zijn om hun kwaliteitsfruit te exporteren, zullen de kans hebben goede winstmarges te behalen op exportmarkten," legt consultant Maxim Kulik uit. 

"Royal Gala, Granny Smith, Fuji, Braeburn, Red Prince en nog tien andere rassen zijn dit jaar beschikbaar voor de export. Al onze klanten wachten tot de oogst voltooid is en de afzet kan beginnen. Het totale aantal orders dat we binnenkrijgen, is tweemaal zo hoog als dat we kunnen verwerken. We zouden echter liever minder afzetten en er zeker van zijn dat we uitsluitend appelen van hoge kwaliteit exporteren."Maxim legt uit dat bestaande contracten de eerste prioriteit hebben, evenals nieuwe klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Nederland en Tsjechië. Ook India en de Verenigde Arabische Emiraten bieden dit jaar goede marktkansen. 

"Het seizoen ging moeizaam en rommelig van start. De appelprijzen liggen op dit moment rond de €0,50-€0,60 per kilo. De prijzen voor verwerkingsappelen variëren van €0,15 tot €0,20 per kilo en zijn nu tijdens het oogstseizoen nog aan de lage kant. De situatie zal veranderen zodra de appelen opgeslagen worden. Polen, Italië en andere EU-landen zullen de grootste invloed op de marktprijzen hebben," vervolgt Maxim. "Na vorig jaar veel ervaring opgedaan te hebben, verwacht ik dat we klaar zijn om aan alle markteisen van de EU, Verenigde Arabische Emiraten en overige markten te kunnen voldoen. Dit jaar zullen er gelijmde dozen, bushels, plastic zakken en andere verpakkingsmaterialen beschikbaar zijn en we zullen alles in het werk stellen om maximale waarde aan onze producten toe te voegen. We focussen ons op het opbouwen van langdurige relaties en zijn niet geïnteresseerd in eenmalige grote transacties."  

Voor meer informatie:
Maxim Kulik
Independent Ag Consultant
Tel: +380999100251
Email: trebyan@post.cz

Publicatiedatum: 12-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: