Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische Kanzi-telers verdubbelen productie in 2017

Australische Kanzi-telers hebben in 2017 1,6 miljoen kilo appelen vermarkt, het dubbele van vorig seizoen. Rob Cathels van Batlow vertelt dat ondanks de grotere productie de appelen binnen de geplande verkoopperiode van 12 weken, van april tot begin juli, uitverkocht waren. 



Telers en handelaren hebben Kanzi succesvol weten te positioneren als seizoensappel, merkt Cathels op. Kanzi-appelen worden vermarkt als 'vers van de boom' en zijn tot juli te koop. Dit rode appelras heeft een unieke zoetzure smaak en een knapperige 'bite'. Kanzi is een kruising tussen de rassen Royal Gala de wat zuurdere Braeburn. Dit jaar werden de appelen verkocht via de grote retailkanalen, waaronder supermarkten. De goed gecoƶrdineerde marketing, duidelijke productspecificaties en gerichte promotie hebben bijgedragen aan de succesvolle afzet van dit grote beschikbare volume. 

De consumentenvraag komt tot uitdrukking in het feit dat consumenten het fruit meerdere malen kochten en na afloop van het seizoen vroegen of het product nog beschikbaar was. Kanzi-teler James Ryan legt uit dat producenten voor het seizoen 2018 rekening houden met een zelfde stijging van het verhandelbare volume. Hij beschouwt dit echter niet als een uitdaging omdat de vraag naar het ras eveneens toeneemt. Ter ondersteuning van de groeiende productie zal er in 2018 een grotere promotiecampagne opgezet worden die gericht is op de sector, retailers en consumenten. In 2018 zal er een mijlpaal bereikt worden wanneer het afgesproken aantal van 750.000 bomen in AustraliĆ« geplant zal zijn. De komende seizoenen zullen de boomgaarden hun volledige productiepotentieel bereiken. "Kanzi zal zijn marktpositie als premium seizoensappel verstevigen binnen het steeds grotere aanbod aan Australische appelen," voorspelt James. 

Lees verder op apal.org.au
Publicatiedatum: