Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
HygiŽnecode voedselopslag en -transport herzien

De hygiŽnecode voor hygiŽnisch en voedselveilig werken bij transport, opslag en distributie van levensmiddelen is herzien. De nieuwe code, die door evofenedex en TLN is voorgelegd aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is goedgekeurd als hygiŽnecode conform het Warenwetbesluit hygiŽne en levensmiddelen. Op 30 augustus 2017 is de goedkeuring in de Staatscourant gepubliceerd.

Garantie
Bij de bedrijfsactiviteiten transport en opslag van levensmiddelen moet de voedselveiligheid van de consument altijd gegarandeerd worden. Het is dus belangrijk dat er hygiŽnisch gewerkt wordt. Daarom moeten alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hebben. Dit is een verplichting volgens de Verordening (EG) nr. 852/2004.

Opties
Een exploitant van een levensmiddelenbedrijf kan op twee manieren voldoen aan deze wettelijke HACCP-verplichtingen: ofwel een eigen HACCP-systeem opzetten, invoeren en onderhouden, ofwel zich houden aan een goedgekeurde hygiŽnecode. Het opzetten van een eigen HACCP-systeem is echter veel werk, kost veel tijd en vraagt om specialistische kennis. Daarom kiezen bedrijven vaak voor de tweede optie en voeren binnen het bedrijf een goedgekeurde hygiŽnecode in.


Bron: Evofenedex

Publicatiedatum: 11-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: