Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grand Frais opent eerste supermarkt in ItaliŽ

Nieuw-Zeeland: Pak 'n Save opent eerste mini-supermarkt
Pak 'n Save gaat in Nieuw-Zeeland een mini-supermarkt openen. De nieuwe locatie is de eerste in zijn soort in Nieuw-Zeeland. Pal 'n Save Mini heeft een assortiment van 2.500 producten, terwijl de reguliere vestigingen van Pak 'n Save ongeveer 8.000 verschillende producten verkopen. (stuff.co.nz)

Maandelijkse inflatie van Venezuela stijgt tot 34%
De maandelijkse inflatie van Venezuela is in augustus met 33,8% gestegen. Bij de prijzen voor voedingsmiddelen is sprake van hyperinflatie van meer dan 50%. De overheid van het in crisis verkerende Venezuela is sinds meer dan een jaar gestopt om nog economische statistieken vrij te geven. De oppositie in de in het parlement publiceert echter sinds januari zijn eigen cijfers, die in grote lijnen overeenkomen met die van onafhankelijke analisten. (Reuters)

Mexico en Alibaba gaan samenwerken 
Het Mexicaanse ministerie van economische zaken en Alibaba gaan samenwerken om meer Mexicaanse producten op het e-commerceplatform van Alibaba te krijgen. Door de samenwerking kunnen kleine en middelgrote Mexicaanse bedrijven zowel in China als internationaal uitbreiden. Alibaba zal de bedrijven ondersteunen met technologische en logistieke expertise. Ook zorgt Alibaba voor informatie die de Mexicaanse bedrijven moet helpen beter grip te krijgen op de Chinese markt. (cnbc.com

Duitsland: Netto benoemt Torben Godskesen tot CEO

De Duitse discountketen Netto heeft Torben Godskesen aangesteld als opvolger van CEO Paul Berg. Netto is een dochteronderneming van de Deense Dansk Supermarked Group. Duitsland is de tweede grootste markt voor het bedrijf, waardoor de positie van CEO van groot belang is. Godskesen heeft aangegeven uit te kijken naar het begin van zijn nieuwe functie. Netto werkt momenteel aan de ontwikkeling van een nieuw design voor een aantal winkels in Duitsland. Verder is de nieuwe CEO van plan om de positie van Netto in de lokale markt te versterken. (esmmagazine.com)

Grand Frais opent eerste supermarkt in ItaliŽ

De Franse keten Grand Frais heeft zijn eerste supermarkt in ItaliŽ geopend. De locatie bevindt zich in Beinasco, vlakbij Turijn. De retailer kondigde eerder in dit jaar zijn plannen aan om geleidelijk aan uit te breiden in ItaliŽ. De winkel in Beinasco wordt geopend onder het merk Banco Fresco en is geÔnspireerd door Italiaanse traditionele lokale markten. (esmmagazine.com)

Italianen geven 2,5% meer uit aan boodschappen
De uitgaves van Italiaanse consumenten aan voedingsmiddelen is in de eerste helft van 2017 toegenomen met 2,5%. Dit blijkt uit statistieken van de onderzoeksbureaus ISMEA en Nielsen. De toename in uitgave is de hoogste sinds 10 jaar. De telersorganisatie Coldiretti meldt dat de aanschaf van voedingsmiddelen de belangrijkste uitgaves van Italiaanse huishoudens vormt. Jaarlijks wordt hierdoor een omzet gegenereerd van Ä215 miljard. Het toenemen van deze uitgaves is zodoende een belangrijk kenmerk voor de huidige staat van de Italiaanse economie. (esmmagazine.com)

Alibaba opent eigen winkelcentrum in China
Alibaba gaat onder de naam More Mall een eigen winkelcentrum openen. More Mall wordt onderdeel van het hoofdkantoor in Hangzhou. Dankzij het nieuwe centrum is het bedrijf in staat om nieuwe technologieŽn bij consumenten te testen. Ook krijgt de eigen supermarktketen van Alibaba, Hema, een vestiging binnen het centrum. (retaildetail.eu)

Amazon op zoek naar tweede Amerikaans hoofdkantoor 
Amazon heeft aangekondigd op zoek te gaan naar een tweede hoofdkantoor in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft daarbij de voorkeur voor een omgeving met meer dan 1 miljoen inwoners. Volgens Amazon heeft de investering van het bedrijf in Seattle in de periode van 2010 tot 2016 geleidt tot een bijdrage aan de lokale economie van $38 miljard (Ä31,5 miljard). Het bedrijf verwacht meer dan $5 miljard (Ä4,2 miljard) te investeren in vaste activa. Het tweede hoofdkantoor gaat mogelijk zoveel als 50.000 banen genereren. Een aantal steden als Chicago, Baltimore, Nashville, Tennessee, en New York City proberen al in aanmerking te komen voor het nieuwe project van Amazon. (cnbc.com)

VS: Raley's introduceert nieuwe labelsysteem
Raley's heeft een nieuwe labelsysteem voor zijn schappen geÔntroduceerd. De nieuwe systeem legt de focus op de gezonde kenmerken van de producten met labels als "minimale toevoegingen" of "rijk aan voedingsstoffen". Om een label te mogen dragen, moet het product aan bepaalde criteria voldoen. Het label "minimale toevoegingen" vereist bijvoorbeeld dat het product vrij is van meer dan 600 verschillende kunstmatige toevoegingen en dat het product een beperkte hoeveelheid suiker en zout bevat. In totaal zijn er acht verschillende labels en zijn er meer dan 13.000 producten die minstens een zo'n label dragen. Raley's werkte aan het systeem met een team van wetenschappers en het bedrijf Label Insight, dat informatie verzamelde van meer dan 400.000 producten. (fooddive.com)

VS: Food City begint met thuisbezorging
Food City werkt in Chattanooga met Instacart om een thuisbezorgdienst op te zetten. Het in Abingdon, Virginia gevestigde bedrijf heeft nu thuisbezorging in Chattanooga mogelijk gemaakt via de app van Instacart en de eigen site foodcitydelivers.com. Binnen een uur kunnen zo bestellingen worden bezorgd binnen een regio met zo'n 160.000 consumenten.  (timesfreepress.com)

Concurrentie met Amazon door middel van maaltijdpakketten
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: 12-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: