Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Piet Verbrugghe, Calsa:

"Na het wegvallen van Rusland kunnen we nieuwe markten goed gebruiken"

Tholen - Alweer voor de derde jaar op rij nam Calsa als standhouder deel aan de Asia Fruit Logistica. "We versturen al enkele jaren hoofdzakelijk vollegrondsgroenten naar markten als Japan, Korea en Taiwan. Het is spijtig dat er in zoveel Aziatische landen fytosanitaire belemmeringen zijn voor Belgische specialties als paprika's, Coeur de Boeuf, snoep- en cherrytrostomaatjes, want heel wat bezoekers kijken vol bewondering naar de kwaliteit, presentatie en de smaak van wat we hier tonen."


Piet Verbrugghe, Calsa

"Afgelopen jaar hebben we voor het eerst ook peren van Bel'Orta naar China verstuurd. Dat is goed bevallen, onze klanten waren er erg tevreden mee", vertelt Piet Verbrugghe. Hoewel soms de onbekendheid met de verruwing van de peer nog als een belemmering wordt gezien, is het volgens de exporteur een groter probleem als de peren te zacht of getint zouden aankomen. "China heeft de meeste vraag naar de maten 60 en 65. Dit jaar hoop ik dat ze ook wat kleinere kalibers willen afnemen, want bij de meeste producenten zal er toch weinig maat 65 en heel wat 55mm geoogst worden. De kwaliteit voor lange bewaring ziet er voorlopig prima uit, dus ik hoop op een goed seizoen, want we kunnen na het wegvallen van de Russische markt nieuwe afzetmarkten als onder andere China goed gebruiken."

Een andere Aziatische markt, India, manifesteerde zich de afgelopen jaren als een goede markt voor Belgische appelen. "Men vraagt wel heel specifiek naar de rode Jonagold-mutanten, zoals Red Prince en Jonagored. Hoe groener de appel, hoe moeilijker het wordt. In de toekomst zullen we misschien wat minder appelen op India verkopen, want enkel met de best gekleurde appel in een mooie stevige verpakking houd je tevreden klanten over ", vertelt Piet. "De vraag is wel hoe de appelexport naar Azië dit jaar zal verlopen. De Belgische oogst is twee derde lager dan vorig jaar en we hebben veel dikke maten, die in India niet zo goed verkopen."

Voor meer informatie:
Piet Verbrugghe
Calsa NV
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
piet@calsa.be
www.calsa.be

Publicatiedatum: 11-9-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: