Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije kan jaarrond citroenen exporteren

In Turkije worden er zes maanden per jaar citroenen geproduceerd. De productie is echter zo groot dat de meeste grote en middelgrote bedrijven hun citroenen gekoeld opslaan om ze vervolgens de overige maanden van het jaar aan hun klanten te kunnen leveren. "We produceren zo'n 1.000 ton citroenen per maand, waarvan bijna 90% bestemd is voor de export," vertelt Emir Öztürk van Zebzeci. 



De Turkse citroenen worden wekelijks geëxporteerd naar bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk, Saoedi-Arabië, Koeweit, Dubai, India, Vietnam, Zuidoost Azië, Bulgarije, Wit-Rusland, Rusland en Armenië. "We zijn in logistiek opzicht zeer gunstig gepositioneerd omdat Turkije zowel dicht bij Europa als Azië ligt. Hierdoor is het transport eenvoudiger en voordeliger," legt Öztürk uit.



Aangezien niet alle producenten hun product tegelijkertijd beschikbaar hebben, zijn niet alle landen gedurende het jaar actief op de markt. "Onze grootste concurrenten op de internationale markt zijn Spanje en Marokko. Beide landen beschikken over grote volumes citroenen. Spanje profiteert daarnaast nog van het feit dat zij als EU-lidstaat vrijgesteld is van heffingen, wat dit land onze grootste concurrent maakt. 


Voor meer informatie:
Emir Öztürk
Zebzeci
Tel.: +90 5412257720
Publicatiedatum: