Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limes- en bananensector Mexico bedreigd door orkaan

Mexico wordt aan verschillende kanten bedreigd. De orkaan Katia gaat momenteel richting de oostkust. Daarnaast is het zuiden van Mexico getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter waarbij al meerdere doden zijn gevallen. Voor het zuidwesten is een tsunamiwaarschuwing. De orkaan kan nog steeds enorme schade veroorzaken aan de oostelijke delen van het land. Ook daar wordt veel regen en overstromingen verwacht.


De wind wordt steeds sterker en naar verwachting wordt het een categorie 2-storm. Dit betekent dat er windsnelheden aankomen van boven de 150 kilometer per uur. Katia zal naar verwachting aan land komen tussen Tuxpan en Veracruz (Mexico) rond vrijdag middernacht, lokale tijd daar.

Don Limon bereid zich voor
Andreas Schindler van Don Limón geeft aan dat ze erg bezorgd zijn over de aankomende storm. "Onze koelhuizen met limes staan op de plaats waar de storm waarschijnlijk langs komt in Martinez. Momenteel zijn onze medewerkers bezig om zich voor te bereiden de schade die de storm zou kunnen veroorzaken te beperken.



Mexicaanse handelaren op de Asia Fruit Logistica gaven aan dat ze nog niets hadden gehoord over schade, omdat de beving 's nachts had plaatsgevonden. "Dit is de grootste aardbeving sinds de jaren '80. De kans is groot dat producenten in Mexico veel verloren hebben. De aardbeving was vlakbij een gebied waar veel bananen worden geteeld." Een handelaar: "Ons pakstation is vier uren van het centrum van de aardbeving vandaan, dus we wachten in spanning af."




Publicatiedatum: