Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Limes- en bananensector Mexico bedreigd door orkaan

Mexico wordt aan verschillende kanten bedreigd. De orkaan Katia gaat momenteel richting de oostkust. Daarnaast is het zuiden van Mexico getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter waarbij al meerdere doden zijn gevallen. Voor het zuidwesten is een tsunamiwaarschuwing. De orkaan kan nog steeds enorme schade veroorzaken aan de oostelijke delen van het land. Ook daar wordt veel regen en overstromingen verwacht.


De wind wordt steeds sterker en naar verwachting wordt het een categorie 2-storm. Dit betekent dat er windsnelheden aankomen van boven de 150 kilometer per uur. Katia zal naar verwachting aan land komen tussen Tuxpan en Veracruz (Mexico) rond vrijdag middernacht, lokale tijd daar.

Don Limon bereid zich voor
Andreas Schindler van Don Limón geeft aan dat ze erg bezorgd zijn over de aankomende storm. "Onze koelhuizen met limes staan op de plaats waar de storm waarschijnlijk langs komt in Martinez. Momenteel zijn onze medewerkers bezig om zich voor te bereiden de schade die de storm zou kunnen veroorzaken te beperken.Mexicaanse handelaren op de Asia Fruit Logistica gaven aan dat ze nog niets hadden gehoord over schade, omdat de beving 's nachts had plaatsgevonden. "Dit is de grootste aardbeving sinds de jaren '80. De kans is groot dat producenten in Mexico veel verloren hebben. De aardbeving was vlakbij een gebied waar veel bananen worden geteeld." Een handelaar: "Ons pakstation is vier uren van het centrum van de aardbeving vandaan, dus we wachten in spanning af."

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018