Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Krachtenbundeling Kronen, Hitec Processing en Marco Integrated Weighing

Open dag Synergy Systems

Tholen - Gisteren en vandaag kun je kennis maken met Synergy Systems BV te Oisterwijk. Dit nieuwe bedrijf bundelt de krachten van Kronen GmbH, Hitec Food Systems BV en Marco Integrated Weighing Systems BV. Synergy Systems is het aanspreekpunt voor genoemde bedrijven in Nederland en Vlaanderen. 'Door deze samenwerking ontstaat een bedrijf dat een totaalconcept kan leveren voor het verwerken, wegen en verpakken van AGF', vertelt Menno Jongsma, directeur van Synergy Systems.


Menno Jongsma van Synergy Systems, Stephan Zillgith en Rudolf Hans Zillgith van Kronen GmbH en Eddie van Dam van Hitec.

Kronen K650
De drie bedrijven zijn direct betrokken bij Synergy Systems. Hierdoor beschikt het bedrijf over specialistische kennis. Door deze kennis en de beschikbaarheid van alle originele onderdelen is Synergy Systems de officiële servicepartner van Kronen, Hitec en Marco. Met dit concept zorgt het bedrijf dat machines en installaties op contractbasis worden onderhouden. Tijdens de open dagen wordt de nieuwe Kronen K650 inline continu centrifuge getoond. Ook is een volledige Kronen snij-, was-, meng- en drooglijn voor AGF met Hitec ontwaterings- en droogsystemen opgesteld. Op weeg- en verpakkingsgebied kunt u een assemblagelijn voor convenience producten met Marco weegsystemen met YCM software bekijken.Trots is Synergie op de complete lijn voor het handmatig kleinverpakken van druiven en zachtfruit. Deze lijn wordt binnenkort bij Cool Port Packing in Rotterdam geïnstalleerd. De lijn bestaat uit de Marco Intellyveyor meerlaagstransportsysteem met geïntegreerde weegtafels. Deze zijn voorzien van Marco weegsystemen en YCM software.

In de fotoreportage hierna maakt u kennis met Synergy Systems en de samenwerkende bedrijven. Vandaag, vrijdag 8 september, bent u tot 17.00 uur van harte welkom om persoonlijk kennis te komen maken. Het adres is Sprendlingenpark 33, Oisterwijk.


De CoolDry ontwatermachine is een droogsysteem voor kwetsbare producten. Bij centrifugeren wordt een product rondgeslingerd met als gevolg dat kwetsbare producten breken of teveel worden samen gedrukt. Door te drogen met de CoolDry wordt de houdbaarheid van bv een Rucola, veldsla of jonge bladspinazie met een aantal dagen verlengd. Het product komt met ongeveer 20% aanhangend water uit de wasser. Nadat er een ontwateringsband is gepasseerd - dit is een band met mazen -, blijft er nog zo'n 5% water over.


Met de CoolDry is een laatste stap ingebouwd om nog 0 tot 1 % water te behouden. De CoolDry verwarmd lucht, dit kan door restwarmte uit het productieproces te gebruiken. Daarna wordt het eindproduct terug gekoeld tot 7 graden.


v.l.n.r.: Paul Wijnen van de gelijknamige horecagroothandel, Paul Reijntjes en Robbert Hamburger van Synergy Systems.


Kronenkennis genoeg in huis met het Kronen team. Matthias Sahr, Johannes Günther en Stefan Köbel.


Roland Witvoet van GKS Packaging. Dit bedrijf levert verticale vorm vul en sluitmachines.


Danny de Wolff van Het Packhuys poseert voor de topsealmachine die gekocht is door Cool Port Packing in Rotterdam. Deze lijn wordt vooral gebruikt voor het verpakken van druiven in topseal, maar is in principe te gebruiken voor de meeste soorten fruit.


Paul van de Loo van Perfotec en Jasper Slaghekke van Sismatec bij de Roadrunner. De Roadrunner-machine verlengt de houdbaarheid van verse groenten en fruit en maaltijdsalades door middel van het optimaliseren van de beschermende atmosfeer in de verpakkingen. De Proseal traysealmachine, geleverd door Sismatec is voorzien van een PerfoTec Laser systeem en PerfoTec O² Control gasflash systeem. Hiermee kan er naar de ideale atmosfeer in de verpakkingen worden gestreefd, waardoor de houdbaarheid met een aantal dagen kan worden verlengd. Ook kan worden bepaald hoeveel perforaties in een verpakking nodig zijn om de optimale bewaarcondities te verkrijgen.

Voor meer informatie:
Menno Jongsma
Synergy Systems B.V.
Sprendelingenpark 23
5061JT Oisterwijk
+31 (0) 85 049 1760
m.jongsma@synergy-systems.nl
www.synergy-systems.nl

Redacteur en fotograaf: Andries Gunter

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018