Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hongaarse appelproductie verkeert in slechte staat

De Hongaarse appelproductie kent niet zijn beste dagen. Het deel dat voor industriële verwerking wordt gebruikt is erg hoog, de proportie moderne kwekerijen te laag en het areaal daalt gestaag, volgens de Hongaarse groenten- en fruit organisatie FruitVeB.

De jaarlijkse appelproductie van Hongarije bedraagt gemiddeld 550-600 duizend ton, maar in de laatste 10-15 jaar schommelde het tussen 200 en 920 duizend ton. Daardoor is er geen stabiel aanbod, een van de belangrijkste obstakels bij het ontwikkelen en in stand houden van markten. Bovendien wordt tweederde van de productie voor industriële doeleinden gebruikt.

In 2002 was er nog een areaal van zo'n 41.000 hectare voor de appelteelt. Ondertussen is dat met 40% gedaald naar ongeveer 26.000 hectare. Daarnaast zijn ongeveer 40% van de appelkwekerijen verouderd en potentieel niet-concurrerend. Het aantal moderne, hoogwaardige, concurrerende bedrijven bedraagt slechts 20%. 

Dit jaar zal de Hongaarse appelproductie naar verwachting ongeveer 150.000 ton appelen voor de versmarkt en 350.000 ton industrieappelen opbrengen.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018