Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse exporteur verhandelt Poolse blauwe bessen

Het garanderen van een stabiele jaarronde aanvoer van blauwe bessen is mogelijk zolang men het product in zeven tot acht landen kan inkopen. Nu de laatste hoeveelheden uit Canada binnen gekomen zijn, zal Terra Exports overgaan op de inkoop uit andere landen, waaronder Polen, de meest recente leverancier van het bedrijf. "We zitten midden in het Poolse blauwebessenseizoen en zullen weldra starten met de import uit Peru," vertelt Nils Goldschmidt van Terra Exports. Het seizoen in Brits Columbia was erg goed, laat Goldschmidt weten, en de volumes zijn flink gegroeid ten opzichte van vorig seizoen.

Eerste seizoen voor Poolse blauwe bessen
Goldschmidt vertelt tevreden te zijn met de import uit Polen. "We hebben een redelijk hoeveelheid ingekocht tijdens dit eerste seizoen."Het bedrijf overweegt eveneens de inkoop van blauwe bessen in Guatemala en AustraliŽ. "Polen is echter interessant voor ons omdat het land dankzij zijn geografische ligging een goede uitvalsbasis is voor het Midden-Oosten, AziŽ en Europa. Het is een belangrijke speler die concurrerende prijzen biedt. Blauwe bessen behoren tot de belangrijkste producten van Terra Exports en het bedrijf is dan ook blij Polen aan zijn leveranciersbestand toe te kunnen voegen. Wereldwijde concurrentie blauwe bessen
Er is wereldwijd concurrentie op de blauwebessenmarkt. Goldschmidt legt uit dat Polen het seizoen op het zuidelijk halfrond binnenkort zal beŽindigen, waarna Peru, Chili en ArgentiniŽ de concurrentie met Zuid-Afrika en AustraliŽ aan zullen gaan. "Het sluiten van de juiste contracten met telers is belangrijk. Iedere teler is echter verschillend. Sommigen willen bijvoorbeeld vooraf betaald worden. Het is allemaal een kwestie van goede relaties. De prijzen vormen voor echter ons nooit een obstakel omdat blauwe bessen niet zo'n dure categorie zijn als bijvoorbeeld kersen."

Zendingen uit negen landen
In Peru is het blauwebessenseizoen al een maand geleden begonnen. De komende weken zal de aanvoer groeien, waarna het Chileense seizoen van start gaat, een andere reden waarom Goldschmidt geÔnteresseerd is in leveranciers in AustraliŽ. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe leveranciers en producenten." Terra Exports levert momenteel blauwe bessen uit de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Chili, Peru, ArgentiniŽ, Marokko, Spanje en Polen. Het eigen label van het bedrijf heet Power Berry.


Voor meer informatie:
Nils Goldschmidt
Terra Exports - Global Sourcing
P: +1-702-664-2123

Publicatiedatum: 8-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: