Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Herfstweekend op komst

In het westen van het land is al 25 mm gevallen en daar komt vandaag nog veel bij. In totaal kan in de Randstad, Flevoland, Friesland en Groningen 30-50 mm vallen en lokaal is zelfs 60 mm mogelijk. De kans op oponthoud is in het westen van het land tijdens de ochtendspits groot, zeker omdat de regen gepaard gaat met een vrij krachtige wind. De regen breidt vanochtend uit over het hele land en vanmiddag blijft het nat. Reizigers kunnen tijdens de avondspits uitgaan van een natte terugreis.

Al in de vroege ochtend valt in grote delen van het land regen. Een grootschalig neerslaggebied trekt vanuit het westen gestaag over het land. Vooral in het noordwesten van het land valt flink wat regen en is kans op onweer. In Noord- en Zuid-Holland, Friesland en Flevoland is op veel plaatsen al 10 tot 25 mm gevallen. Tijdens de ochtendspits regent het stevig door in het noorden, midden en westen van het land. Het wegverkeer zal van de regen vrijwel zeker hinder ondervinden, ook omdat in het westen een vrij krachtige wind staat met windstoten van 50-60 km per uur. Aan zee kan het hard waaien.

In het zuiden valt het nu nog mee met de regen en op veel plaatsen is het zelfs nog droog. Later in de ochtend valt ook daar meer regen, maar de hoeveelheid zal daar wel lager uitvallen dan in het noordwesten.

Vanmiddag blijft het wisselvallig en wordt het slechts 15 tot 17 graden. De grootschalige regen maakt plaats voor buien en soms ook korte droge momenten. De meeste buien worden verwacht in een strook van de noordwestelijke Randstad via Flevoland richting Groningen. In het noorden van Noord-Holland is vanmiddag kans op enkele droge perioden met een beetje zon. Verder verloopt de dag op de meeste plaatsen grijs en in de avond neemt het aantal buien nog een keer toe. Vooral in het westen is dan kans op onweer.

In totaal wordt vandaag op veel plaatsen 15-30 mm verwacht. In delen van de Randstad, Flevoland, Friesland en Groningen valt de hoeveelheid met 30 tot 50 mm hoger uit. Dit komt doordat het zeewater voor de westkust relatief warm is en de buien een extra impuls krijgen voordat deze via de Randstad naar het noordoosten trekken. Door zware buien zijn lokaal zelfs hoeveelheden van ruim 60 mm mogelijk.

Weekend buiig en te fris
Ook morgen is het herfstachtig met enkele (onweers)buien, redelijk wat wind en vooral later in de middag ook perioden met zon. Met 16 à 17 graden blijft het fris, normaal is het in deze tijd van het jaar 19 tot 21 graden.

Zondag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Vooral later op de dag ontstaan enkele lichte buien en in de avond komt aan de kust een harde tot stormachtige wind te staan.

Bron: Weeronline


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018