Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Betere vooruitzichten voor komende winter

Italiaanse groentensector blikt terug op seizoen

In ItaliŽ wordt alles in gereedheid gebracht voor het nieuwe groentenseizoen. We vroegen onze lezers naar hun bevindingen van de afgelopen maanden. Hieruit bleek dat het groentenseizoen tot dusver niet als positief wordt ervaren omdat de winter vanwege de vorst en lage temperaturen kleine volumes heeft voortgebracht, terwijl het voorjaar en de zomer gekenmerkt werden door lage prijzen en een toenemend aantal gevallen van ziekten en plagen zoals Tuta absoluta. 

Cherry en pruimtomaten presteerden het best, maar gewone tomaten deden het minder goed. Ook courgettes en paprika's leverden matige resultaten. Aubergines deden het daarentegen een stuk beter, zowel op het gebied van kwaliteit als prijzen. 

Het lage prijsniveau van deze zomer was in overeenstemming met de rest van het seizoen. De vooruitzichten voor de winter en volgend voorjaar zijn echter een stuk beter. De hitte en waterschaarste zullen mogelijk van invloed zijn op de volumes en kwaliteit maar de meeste groentetelers beschikken over eigen reservoirs, met name in de regio Ragusa. De productie gaat hier eigenlijk altijd door en watertekort is een bekend probleem in SiciliŽ. De tuinbouwsector zal dus oplossingen moeten bedenken om hiermee om te gaan. 

De sector kampt momenteel met onverklaarbaar lage prijzen, hoewel de markt sinds begin september iets aantrekt. Groenten uit SiciliŽ hebben altijd al moeten concurreren met AGF uit Spanje maar er zijn ook nieuwe concurrenten bij gekomen, waaronder Nederland. Het beste antwoord hierop is het leveren van hoge kwaliteit en de Siciliaanse sector denkt hiervoor alles in huis te hebben. 

Publicatiedatum: 8-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: