Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verkeersorganisaties ondertekenen convenant smartphonegebruik

De ANWB en 40 andere organisaties, verenigd in de Verkeersveiligheidscoalitie, ondertekenden gisteren een convenant met gedragscode, om er samen voor te zorgen dat verkeerd gebruik van smartphones in het verkeer drastisch afneemt. "We accepteren in Nederland geen slachtoffers meer die te wijten zijn aan het gebruik van smartfuncties in het verkeer", is de belangrijkste boodschap in het convenant.

Verkeersveiligheidsdiner

De ondertekening van het convenant is een van de onderdelen van de derde editie van het 'Verkeersveiligheidsdiner', dat wordt gehouden in het hoofdkantoor van de ANWB. De bijeenkomst wordt bijgewoond door 75 vertegenwoordigers van organisaties die betrokken zijn bij of een rol kunnen spelen in het vergroten van de verkeersveiligheid.

De ANWB, Team Alert, Veilig Verkeer Nederland, Nederland ICT en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben het initiatief genomen tot het opstellen van dit convenant. Een groot aantal andere aanwezige partijen – zoals auto- en elektronicaproducenten, werkgevers, overheden, verzekeraars, maatschappelijke organisaties en communicatiepartners – zullen vervolgens het convenant mede ondertekenen. Zij zullen een actieve bijdrage leveren aan vermindering van de afleiding door smartfuncties in het verkeer.

Minister steunt initiatief

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vindt het geweldig dat zoveel partijen ervoor willen zorgen dat tijdens het rijden de blik op de weg gericht blijft: "We zien het overal om ons heen: slingerende fietsers en auto's doordat we afgeleid zijn. Dat dat gevaarlijk is hoef ik niet te zeggen. Daarom is het geweldig."

Bron: ANWB

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018