Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
In regio van Belgische Bertrix

FAVV kondigt controle aan bij 100 bedrijven in distributiesector

Van 11 tot 15 september 2017 organiseert het Vlaamse voedselagentschap een aangekondigde controleactie in de distributiesector in de gemeente Bertrix.

Het doel van een 'aangekondigde controleactie' bestaat erin de operatoren ertoe aan te zetten om altijd en overal in orde te zijn op het vlak van voedselveiligheid. Zo kan er voldaan worden aan de verwachtingen van de consument en is de voedselveiligheid ten allen tijde gegarandeerd, ongeacht of er controles zijn, zo laat de FAVV weten.

De actie past ook in een aanpak gebaseerd op het informeren en sensibiliseren van de operatoren die actief zijn in de voedselketen en in het bijzonder de kleinhandelaars van de B2C-sector. In dit kader organiseert het Agentschap vormings- en informatiesessies dit met de hulp van de gemeenten.

Vorming en informatie
Op 14 juni werd door de gemeente Bertrix en het Voedselagentschap – de voorlichtingscel en de Lokale Controle-Eenheid Luxemburg – een opleidings- en informatiesessie georganiseerd. Er waren een 30-tal aanwezigen. De regelgeving in verband met de voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken. Daarnaast werd ook door een controleur uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden op het controlebezoek van het FAVV. 

De checklists die gebruikt worden voor de controles kunnen worden geraadpleegd op de website van het Agentschap.
www.favv.be > Professionelen > Check-lists "Inspecties" > Distributie

Controles
Van 11 tot 15 september zullen zeven controleurs van de Lokale Controle-eenheid Luxemburg ongeveer 100 inrichtingen uit de distributiesector die actief zijn in de voedselketen controleren: slagers, bakkers, detailhandels, restaurants, grootkeukens, kinderdagverblijven, schoolkantines en ander soort bedrijven controleren.

Bron: FAVV

Publicatiedatum: 7-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: