Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"evefenedex: "Neem blokkades weg"

Kamer agendeert handelsbelemmeringen met Afrika

Kamerlid Yesilgöz (VVD) heeft vandaag in een debat met minister Ploumen van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking aandacht gevraagd voor de vele handelsbelemmeringen in de handel tussen Europa en Afrika. Zij vroeg de minister hier aandacht voor te vragen op de informele Raad van ministers Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking die op 11 september in Brussel plaatsvindt. evofenedex vindt dat de handelsbelemmeringen weggenomen moeten worden, aangezien de export naar Afrika daardoor eenvoudiger wordt.

Kansen

Onder meer door de enorme bevolkingsgroei wordt Afrika een interessante afzetmarkt voor Nederlandse exporteurs. Maar evofenedex krijgt vaak terug van haar leden dat handelsbelemmeringen kansen pakken bemoeilijken. Als voorbeelden noemen bedrijven onduidelijke en complexe procedures van douaneorganisaties, gebrek aan internationale valuta, ontbrekende netwerken ter plaatse en corruptie. Op dit moment gaat slechts 3 procent van de totale Nederlandse export naar Afrika, goed voor een waarde van zo'n 14 miljard euro. Ter vergelijking: Dat is evenveel als de export naar een land als Spanje. In Afrika liggen veel kansen waar zowel Nederland als Afrika beter van kunnen worden, maar dan moeten de handelsbelemmeringen wel zoveel mogelijk weggenomen worden.

Oproep

De minister gaf op de vragen van de VVD aan dat zij zich bewust is van de vele handelsbelemmeringen waar Nederlandse ondernemers tegenaan lopen in de handel met Afrika. Zij wordt goed van informatie voorzien door de ambassades in de regio, maar krijgt ook de nodige informatie uit het Nederlandse bedrijfsleven. Maar als er meer concrete zorgen zijn hoort de minister dat graag. Dan gaat zij er in Europees verband werk van maken.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018