Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet biologische fruit in VS +12%

De biologische versproducten bracht het tweede kwartaal van 2017 $1,25 miljard (€1,05 miljard) op in de Verenigde Staten. Volgens de Organic Produce Network (OPN) is de omzet in vergelijking met vorig jaar 8% gestegen en het volume 10%. 

De verkoop van biologisch fruit is in een jaar 12,3% gestegen. De verkoop van biologische groenten is 5,7% hoger. Volgens Matt Lally, Client Manager van Nielsen Fresh, kopen consumenten steeds vaker biologische versproducten, omdat ze weten waar hun product vandaan komt en hoe het geteeld is. 

De verkoop van biologische groenten in supermarkten in de VS bedroeg $608 miljoen (€509 miljoen). Het biologische fruit bracht $425 miljoen (€356 miljoen) op. Samen zijn de biologische groenten en het fruit goed voor bijna 10% van de totale verkoop in het tweede kwartaal van 2017. 

De biologische, verpakte salades bracht $234 miljoen (€196 miljoen) op en representeerde tijdens het tweede kwartaal 19,5% van de verkoop van biologische producten. De bessensector leverde $175 miljoen (€146 miljoen) op en was goed voor 14,6% van de totale verkoop van biologische producten in het tweede kwartaal. De opbrengst van deze sector steeg 22,1% en het volume nam 16,6% toe ten opzichte van vorig jaar. 

Publicatiedatum: