Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi Nord heeft nieuwe strategie voor Polen

Asda promoot veganistische levenstijl

Asda promoot veganistische levenstijl
De Britse keten Asda heeft in zijn laatste editie van het blad Asda Good Living een artikel gepubliceerd over hoe je zeven dagen lang een veganistische levensstijl aan kunt houden. Het artikel bevat praktische tips en ideeën voor maaltijden voor mensen die interesse hebben om een geheel plantaardig dieet te volgen. Asda-directeur Andrew Johnson is zelf de uitdaging aangegaan om zeven dagen veganistisch te leven, waarbij de editie van Asda Good Living een verslag zal bevatten over hoe hem dat is vergaan. Eerder dit jaar werd Asda de eerste Britse supermarktketen die gebruik maakt van een veganistisch keurmerk voor zijn versproducten. (plantbasednews.org)

Aldi Nord heeft nieuwe strategie voor Polen
Aldi Nord heeft zijn nieuwe strategie voor de Poolse markt onthuld, aldus Planet Retail. De nieuwssite geeft aan dat Aldi Nord van plan is om het assortiment tot 1.700 producten uit te breiden. Ook worden de winkels verbeterd en wordt er een grotere focus op versproducten gelegd. De belangrijkste kernwaarde voor Aldi in Polen blijft de lage prijzen. Per week worden er meer dan 100 kortingsacties gehouden. (esmmagazine.com)

Asda moet leveranciers terugbetalen
Asda is gedwongen om grote bedragen aan leveranciers terug te betalen. De Britse keten heeft regels van de gedragscode met betrekking tot eerlijke handel tussen retailers en leveranciers overtreden. Asda eiste op voorhand bij leveranciers betalingen van tot zoveel als een kwart van de jaarlijkse omzet van specifieke producten, die de leveranciers van deze producten in de schappen van Asda wilden hebben. Deze bedragen waren groter dan is toegestaan volgens de gedragscode. Een aantal leveranciers die deze betaling op voorhand weigerden, werden medegedeeld dat de samenwerking binnen vier tot acht weken werd stopgezet. Eerder dit jaar werd Asda na onderzoek aangemerkt als de supermarktketen die het slechtst met zijn leveranciers omgaat. (theguardian.com

Steinhogg neemt Shoprite over

Klik hier om het artikel te lezen.

VS: Hy-Vee-vestiging teelt eigen groente
Een Hy-Vee-vestiging in Davenport, Iowa teelt eigen versproducten door middel van zogeheten groeimuren die zowel buiten de winkel als op de versafdeling staan geïnstalleerd, zo meldt Inhabitat. Op deze manier teelt de vestiging per week zo'n 6 kilo aan basilicum, bladsla en munt. De muren zijn ontwikkeld door Fridays Fresh Market en zijn opgebouwd uit gerecyclede plastic zakken. Fridays Fresh Market is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de muren en het verpakken van de producten. Volgens eigenaar Andrew Freitag maken de groeimuren gebruik van 90% minder water dan bij traditionele teeltmethodes. (fooddive.com

VS: SpartanNash breidt click-and-collect-programma uit
De lokale Amerikaanse retailer SpartanNash werkt samen met het IT-bedrijf Unata om een click-and-collect-programma uit te breiden. SpartanNash begon in juli de dienstverlening onder de naam Fast Lane bij een Family Fare Supermarket-locatie in Grandville, Michigan. Sindsdien is de afhaalservice bij 10 andere vestigingen beschikbaar gesteld. Voor het einde van het jaar wil SpartanNash Fast Lane bij maximaal 50 winkels in werking hebben gesteld. (fooddive.com)

VS: Kroger en Walmart beginnen afhaalpunten voor maaltijdkits

Kroger en Walmart zijn de eerste supermarktketens die een afhaaldienst zijn begonnen voor maaltijdpakketten. De pakketten in Cincinnati en Bentonville in Arkansas online worden besteld en vervolgens bij de betreffende vestigingen worden afgehaald. kunnen online worden besteld. Ook kunnen de pakketten in San Francisco worden afgeleverd via het platform van Instacart. Naar verluid zijn de pakketten half zo duur als die van bedrijven die zich puur richten op het afleveren van maaltijdpakketten. (progressivegrocer.com

VS: Walmart en Publix roepen groente terug
Gesneden groente die door de ketens Walmart, Publix en Southeastern Grocers wordt verkocht in vestigingen in Alabama, Florida, Georgia, Louisiana en Mississippi is noodgedwongen teruggeroepen. De producten zijn mogelijk verontreinigd met de Listeria-bacterie. De producten betreffen onder andere verpakte roerbakgroente en gesneden paprika. De producten werden verkocht onder de merken Country Fresh, Marketside en Kabob Sensations. (wtvy.com)

VS: Smart & Final lanceert site voor thuisbezorging

Smart & Final Stores is begonnen met een eigen platform voor thuisbezorging op shop.smartandfinal.com. De site wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Smart & Final en thuisbezorgdienst Instacart. De twee bedrijven hebben onlangs hun contract voor samenwerking uitgebreid. De nieuwe online dienst is beschikbaar voor consumenten in Arizona, Californië en Nevada. (prnewswire.com)

Publicatiedatum: 7-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: