Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs Chinese gele uien stabiliseert zich

Recentelijk lopen de uienprijzen nogal uiteen. De prijs van rode uien varieert bijvoorbeeld van €0,15 tot €0,29 per 500 gram, terwijl die van gele uien tussen de €0,11 tot €0,23 ligt. De duurdere uien zijn vooral uit Gansu afkomstig. De overige uien zijn nog over van vorig jaar waardoor de kwaliteit minder goed is. In Gansu zijn de productiekosten hoger dan in het noorden en oosten van China. De marktprijs van uien uit deze streek is echter gelijk aan de productiekosten. 

De hogere prijzen voor gele uien zijn het gevolg van het kleinere areaal en de grotere export. Dit jaar beslaat het areaal voor gele uien in Gansu 2.000 hectare, wat minder is dan vorig seizoen. Hierdoor is het productievolume met 160.000 ton verminderd. Aangezien 85% van de Chinese gele uien wordt geëxporteerd en de exportvolumes naar Zuid-Korea groeiden, was er een lichte prijsstijging. Het warme weer in Gansu heeft het seizoen met een paar weken vervroegd met als resultaat dat er minder product van hoge kwaliteit beschikbaar was. Handelaren en verwerkers wilden de uien meteen opkopen maar telers waren minder geneigd te verkopen. Het opslaan van gele uien is dan ook erg populair. 

Na de regenval van vorige week is hier echter verandering in gekomen. Aangezien het natte weer gevolgen heeft voor de uienproductie is de sector bang dat de kwaliteit snel achteruit zal gaan. Daarom hebben veel telers besloten hun uienvoorraden te verminderen met als gevolg dat de prijs voor gele uien zich sinds vorige week woensdag heeft gestabiliseerd. 

Bron: New Countryside Commerce
Publicatiedatum: