Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Overproductie en lage prijzen Italiaanse meloenen

Ondanks de positieve start van het seizoen waren de prijzen voor meloenen dit seizoen alles behalve goed. Dit is jammer omdat de kwaliteit uitmuntend was. 

Savino Tiraboschi legt uit dat de markt gedurende het hele seizoen slecht was omdat de vraag ondanks het warme weer zwak bleef. "Ik denk dat de aanvoer zo overvloedig was dat de afzet de volumes die op de markt kwamen niet bij kon benen."Volgens Tiraboschi zijn de lage prijzen het gevolg van overproductie. Zelf teelt hij op zo'n 30 hectare meloenen en het totale areaal dat hij samen met zijn partners bezit, bedraagt 70 hectare. Hij verkoopt zijn fruit aan retailers, groothandelaren en het buitenland (10%). De prijzen in het buitenland liggen iets hoger. 

"We telen rassen zoals Celestial, Macigno, Sogno en Talento en ik moet zeggen dat we in lange tijd niet zo'n hoge kwaliteit gezien hebben. De droogte vormde geen probleem omdat we alleen meloenen telen als er water beschikbaar is. Dankzij ons commerciële netwerk hebben we geen enkel exemplaar weg hoeven te doen hoewel de prijzen wel beneden verwachting waren."

We hebben op drie september wat foto's van meloenen in de supermarkten genomen en een aantal zag er niet aantrekkelijk uit. De prijs lag op €1,29 per kilo. Misschien zouden retailers wat meer moeite kunnen doen om het product wat aantrekkelijker voor de consument te maken. Dit geldt trouwens voor meer categorieën. Presentatie is erg belangrijk want consumenten kopen immers ook met hun ogen. Contact:
Tiraboschi Savino
Cell.: 3482721031
Email: savino@tiraboschifrutta.com

Azienda Frutticola San Francesco
Via Bologna, 1036
44124 Montalbano Ferrara
Tel.: +39 0532 712884
Email: sanfrancesco@tiraboschifrutta.com
Web: www.tiraboschifrutta.com

Publicatiedatum: 7-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: