Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse logistieke sector moet beter georganiseerd worden

Onlangs vertelde een uienhandelaar uit de Italiaanse regio Emilia-Romagna ons dat hij moeite heeft met het vinden van geschikte transportbedrijven. "Voor het vervoeren van uien en aardappelen hebben we eigenlijk alleen een betrouwbare transporteur nodig die zijn afspraken nakomt. Desondanks kunnen we niemand vinden," liet hij ons weten.



We hebben Massimo Savini van RLA om zijn reactie gevraagd. "Dit soort berichten komt niet als verrassing en ik ken veel vergelijkbare gevallen. Deze komen allemaal voort uit de terugloop van het aantal transportbedrijven gedurende de laatste jaren. De transporteurs die zijn overgebleven zijn echter niet altijd degenen zijn die zich aan de regels houden en hierdoor zijn er zoveel klachten."



Volgens Savini ondervindt de hele toeleveringsketen schade door de inefficiënte logistiek. "We discussiëren nog steeds over logistieke platformen terwijl deze eigenlijk al de norm zouden moeten zijn. Zaken worden tegenwoordig online geregeld en we kampen daarbij nog altijd met een tekort aan snelwegen en logistieke centra. Het is zelfs nog erger omdat er nog steeds veel bedrijven zijn die hun opslagfaciliteit met een paar laadbruggen als 'hub' betitelen maar zo werkt het natuurlijk niet."



Het ontbreekt Italië aan een goed infrastructuurnetwerk dat in alle diensten voorziet zoals het ophalen en vervoer van goederen en de douaneformaliteiten. "Buitenlandse transportbedrijven zijn beter georganiseerd en daarom worden zij ook vaak door Italiaanse bedrijven ingehuurd. We moeten ons beter organiseren en de samenwerking aangaan om met onze tijd mee te kunnen gaan zodat we aan de wensen van onze klanten tegemoet kunnen blijven komen."

Contact:
Massimo Savini
Rete logistica agroindustriale
Via Dell'Arrigoni 308, Cesena
Tel.: +39 (0)547 657840
Email: info@rlaitalia.it
Web: www.rlaitalia.it
Publicatiedatum: