Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rosj Hasjana geeft vraag naar nieuwe exoten een boost

In september zijn veel consumenten op zoek naar 'nieuwe' fruitsoorten voor de viering van Rosj Hasjana, het Joodse Nieuwjaar dat dit jaar op 20 september valt. Het is een Joodse traditie om op deze feestdag nieuwe vruchten te proeven om het 'zoete' nieuwe jaar mee in te luiden. Van piepkleine Kaapse kruisbessen tot enorme nangka's, het kan de consument niet exotisch genoeg zijn en dat bleef zelfs bij het Wall Street Journal niet onopgemerkt. 



"De hoge prijzen voor exotisch fruit vormen geen belemmering voor deze groep consumenten," legt Alex Jackson Berkley van Freida's Produce uit. "Retailers kunnen er maar beter voor zorgen dat ze een ruim assortiment aan fruit in hun schappen hebben liggen in de aanloop naar deze feestdag."

Tot de favoriete 'nieuwe' fruitsoorten behoren onder meer dragonfruit, kiwibessen, biologische fingerlimes, cherimoya en de gehoornde of kiwano meloen. 
Publicatiedatum: