Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sla mogelijk verantwoordelijk voor uitbraak hepatitis A

In New South Wales, Australië, zijn de afgelopen vijf weken 12 gevallen van hepatitis A bekend gemaakt. Om erachter te komen hoe alle patiënten de ziekte hebben opgelopen, zijn alle patiënten ondervraagd over wat en waar ze hebben gegeten. 

De ziektegevallen in Australië lijken veel op die in Europa. In Europa zijn al meer dan 1000 gevallen bekend en het vermoeden is dat er een link is met het eten van sla. De autoriteiten denken dat het probleem ligt bij een distributeur, omdat ze geen restaurant gevonden hebben waar alle patiënten hebben gegeten. Dr. Vicky Sheppeard van NSW Health: "NSW Health werkt samen met de Voedselautoriteiten in New South Wales om de uitbraak van hepatitis A te onderzoeken. Echter kunnen we nog geen specifiek voedingsmiddel linken aan de uitbraak van de ziekte. Het is onwaarschijnlijk dat sla uit Europa hier terecht is gekomen, maar ook dit is iets wat we nog verder moeten onderzoeken."
Publicatiedatum: