Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NABU en REWE starten met 'Aktion Biotonne Deutschland'

Ongeveer de helft van het afval dat in Duitsland bij het restafval belandt, bestaat uit composteerbaar bioafval. Dat komt neer op een hoeveelheid van 6,5 miljoen ton. Slechts 4,5 miljoen ton bioafval belandt ook daadwerkelijk in de Duitse 'Biotonne'. Er zou dus bijna 2,5 keer zoveel bioafval in de Biotonne ingezameld kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat dit grote potentieel voor de bescherming van bronnen beter benut wordt, hebben de 'Naturschutzbund' (NABU), REWE en de stad Keulen op 1 september samen in Keulen de 'Aktion Biotonne Deutschland' gepresenteerd. Het is één van de grootste Duitse campagnes op het gebied van afval en recycling sinds de invoering van 'der Grüne Punkt' in de jaren '90. Het initiatief wordt ondersteund door onder meer milieuministeries, afvalverwerkingsverenigingen en talrijke Duitse districten, steden en gemeentes.


Van links naar rechts: dr. Harald Rau, Olaf Tschimpke, dr. Daniela Büchel en Hartmut Haeming

Het doel van de actie is om de mensen te informeren over de waarde van compost en daardoor de hoeveelheid en kwaliteit van bruikbaar bioafval te vergroten. Hoe kan keukenafval beter gebruikt worden en hoe helpt een juiste scheiding van afval het milieu? Antwoorden op deze en andere vragen over dit onderwerp worden in de komende acht weken door afvaladviseurs van gemeentes en afvalsorteercentra gegeven, evenals aan informatiestands in meer dan 2.000 REWE-filialen. Het startschot voor de actie werd gegeven door Olaf Tschimpke, voorzitter van de NABU, dr. Daniela Büchel van REWE, dr. Harald Rau, afdelingschef voor sociale zaken, integratie en milieu in Keulen, en Hartmut Haeming, directeur van de 'Kölner Kompostierungsgesellschaft'.

Tot en met 4 november 2017 kunnen consumenten zich in meer dan 2.000 REWE-supermarkten over het onderwerp bioafval laten informeren. Flyers en displays in de winkels laten zien wat er bij het restafval hoort en wat niet en ze leggen uit waarom bioafval in de juiste ton het milieu en het klimaat beschermen. Tegelijkertijd organiseren gemeentes talrijke informatiebijeenkomsten waarbij burgers met overig informatiemateriaal geïnformeerd worden over de gescheiden afvalinzameling van keuken- en tuinafval.

Meer informatie over de actie en over de juiste scheiding van bioafval is te vinden op www.aktion-biotonne.de, www.NABU.de/biomuell en https://nachhaltig.rewe.de/projekte/biotoni.
Publicatiedatum: