Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Europese appelproducenten richten SweeTango Europe op

Op 8 augustus 2017 werd in het Zwitserse Langenthal (CH) in het bijzijn van teler David Bedford (VS) de SweeTango Europe Group (STEG) opgericht. De SweeTango Europe Group bestaat uit DOSK (Duitsland), Geiser agro.com (Zwitserland), Fa. Kröpfl (Oostenrijk) en Melinda (Italië).

Hiermee is er een belangrijke mijlpaal gezet voor de gecoördineerde teelt en de verkoop van SweeTango in Europa. Peter Bracher, CEO van Geiser agro.com, is gekozen tot de voorzitter van STEG. Geiser is reeds in 2013 met de teelt van SweeTango® begonnen en heeft het merk in het premiumsegment gepositioneerd. "We zijn blij met deze vereniging van innovatieve Europese producenten en verkopers van SweeTango. Dit is een belangrijke stap voor een succesvolle toekomst van SweeTango in Europa", benadrukte Peter Bracher. Jürg Burri werd benoemd tot coördinator van de SweeTango Europe Group. Zijn taken omvatten alle activiteiten die horen bij een succesvolle marktinvoering van dit appelras. Als nieuwe leden zullen de internationale appelverkopers VI.P en VOG (Italië) en Nufri (Spanje) zich bij de SweeTango Europe Group aansluiten.

SweeTango - de appel…
… is een teeltresultaat van David Bedford van de universiteit van Minnesota in de VS. Het is een kruising uit Honeycrisp en Zestar. Bijzonder opvallend bij dit ras is de glanzende rode kleur en de buitengewone structuur van het vruchtvlees. SweeTango® is productief en heeft qua smaak een uitstekende verhouding tussen zoet en zuur. Het is een vroeg ras dat vanwege haar heerlijke en onmiskenbare smaak goed te onderscheiden is van andere appelen en de klanten zal overtuigen.

Publicatiedatum: 6-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: