Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met je stem boodschappenlijstje maken via Jumbo-app

Dankzij een nieuwe mogelijkheid in de mobiele app van Jumbo zijn papieren boodschappenlijstjes binnenkort misschien wel verleden tijd. Door de Jumbo app te openen en de gewenste boodschappen in te spreken, kunnen klanten digitale boodschappenlijstjes ook met hun stem opstellen en aanvullen. Het enige wat consumenten hoeven te doen, is de Jumbo app te openen en de boodschappen in te spreken. Jumbo is de eerste supermarktketen die boodschappen samenstellen op deze manier - direct via de mobiele telefoon - mogelijk maakt, laat de keten in een persbericht weten.


Een gesproken boodschappenlijst wordt later tekstueel weergeven via de Jumbo-app.
 
Stemtechnologie
Diverse technologieën, zoals Siri - de digitale assistent van Apple - zorgen ervoor dat de app een stem hoort en kan interpreteren. Daarnaast haalt een speciale techniek bruikbare informatie uit grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data. "Eind september start een pilot voor de stemfunctie, die we vrijgeven voor duizend gebruikers", aldus Roy van Keulen, online van Jumbo. "Zo krijgen we beter inzicht in het gebruik van de klant en kunnen we hierop inspelen. Mogelijk dat we nog mogelijkheden zullen toevoegen, want het boodschappenlijstje is nog maar het begin." Vooralsnog is de spraakfunctie alleen beschikbaar voor iOS, in de toekomst zal dit ook gelden voor Android-apparaten.
 
Bron: Jumbo
Publicatiedatum: