Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ardo en VLM Foods werken samen op Noord-Amerikaanse markt

De Europese marktleider voor vriesverse voeding Ardo heeft een meerderheidsaandeel verworven in VLM Foods, een gereputeerd leverancier van bewerkte voeding in Noord-Amerika, met hoofdzetel in Montreal en een omzet van EUR 129 miljoen (USD 143 miljoen). Naast VLM Foods omvat de deal ook een controlerend belang in Compañia Frutera La Paz S.A., Costa Rica's grootste producent van vriesverse ananas. Hierdoor kan Ardo zijn aanbod vriesvers fruit uitbreiden.

VLM Foods is zeer goed gepositioneerd op de Noord-Amerikaanse markt dankzij een sterk merkimago, een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsproducten en een expertise in de Noord-Amerikaanse regelgeving op vlak van compliance en voedselveiligheid. De combinatie van Ardo's leiderschap op vlak van duurzame landbouw, kwalitatieve verwerking en productinnovatie zal zorgen voor een marktgroei van VLM Foods en zal Ardo een sterk Noord-Amerikaans platform bezorgen.


Jeff Preston (VLM) – Marcel Lessard (VLM) – Philippe Haspeslagh (Ardo).

Jeff Preston blijft voorzitter van VLM Foods en wordt regionaal directeur van Ardo North America. Marcel Lessard, de oprichter van VLM Foods die zijn meerderheidsaandeel verkocht, blijft bestuurslid en zal zich toespitsen op de ontwikkeling van Compañia Frutera La Paz, dat onder leiding blijft van haar CEO en oprichtster Luisa Chacon.

Jan Haspeslagh, Managing Director van Ardo:
"Als Europees marktleider voor vriesverse groenten, kruiden en fruit biedt Ardo een breed productassortiment, een grondige landbouwkennis, een ruime technische knowhow en een professioneel productinnovatie beleid. VLM Foods, anderzijds, beschikt over een zeer professionele marktkennis en een dynamisch businessmodel. Deze combinatie vormt de basis voor het opbouwen van een ideaal platform voor de levering van hoogkwalitatieve, duurzame producten met een meerwaarde op de Noord-Amerikaanse markt."

Jeff Preston, voorzitter van VLM Foods:
"Naast basis groenteproducten, retail, foodservice en industriële opportuniteiten zullen wij in nieuwe domeinen uitbreiden, zoals IQF-kruiden en producten met een meerwaarde zoals bio producten en een brede waaier van innovatieve producten, terug te vinden in het ruime productaanbod van Ardo. De bestaande duurzame landbouwprogramma's van Ardo kunnen worden ingezet om met de juiste marktbenadering extra kansen te creëren op de Noord-Amerikaanse markt."

Over Ardo: Met een omzet van EUR 868 / USD 961 miljoen (in juni 2017) en 3.800 medewerkers is het familiebedrijf Ardo Group (met hoofdzetel in Ardooie, België) de Europese leider voor de productie van een volledig aanbod vriesverse groenten, kruiden en fruit voor de retail, foodservice en industrie. Vandaag telt de Ardo Group 20 productie-, distributie- en verpakkingsunits in 8 Europese landen, wat zorgt voor een optimale aanvoer uit de meest productieve groeiregio's. De groep verkoopt wereldwijd 780.000 ton vriesverse groenten, kruiden, fruit, pasta, aardappelproducten en rijst. Ardo's verticale integratiemodel stuurt de volledige productieketen, van het selecteren van zaden tot de verpakking en distributie. Ardo's uiteenlopende expertise van de grondstof en de duurzame verwerking ervan, en zijn flexibele structuur, zorgen voor de ontwikkeling van nieuwe producten die inspelen op de marktbehoeften en -trends.

Over VLM Foods: VLM Foods werd opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdzetel in Montreal, Canada. Het is een internationaal voedingsbedrijf gespecialiseerd in het aankopen en leveren van vriesverse groenten, fruit en kruiden, speciale granen en proteïnen voor de retail, foodservice en industriële sectoren. De onderneming stelt 35 mensen tewerk en haalt een omzet van EUR 129 / USD 143 miljoen. Als Noord-Amerikaanse marktleider op vlak van handelscompliance voor import, is VLM Foods één van de slechts 7 ondernemingen die werden geselecteerd voor het Amerikaanse pilootproject 'Customs and Border Protection's Trusted Trader Program' met unieke handelsfaciliterende maatregelen voor ondernemingen met een zeer hoge compliance. VLM Foods wordt al jaren erkend voor zijn belangrijke rol in de stroomopwaartse controle van voedselveiligheid en het opbouwen van capaciteit op vlak van voedselveiligheid. De onderneming gebruikt een interne GFSI- en Global Gap-auditexpertise gefocust op de veiligheid en kwaliteit van de voeding die ze op de markt brengt.

Over Compañia Frutera La Paz: Compañia Frutera La Paz, opgericht in 2006, heeft een plant voor voedselverwerking in San Carlos, Costa Rica en is één van Centraal Amerika's grootste verwerkers van tropisch vriesvers fruit. De onderneming stelt 300 mensen te werk en haalt een omzet van EUR 25 / USD 28 miljoen. Met certificaten voor GFSI, HACCP, Kosher, Global Gap en Organic exporteert La Paz traditionele maar ook een grote hoeveelheid bio producten naar meer dan 20 internationale markten. Het is 's werelds eerste gecertificeerde 'carbon neutral' verwerkingsbedrijf van tropisch vriesvers fruit.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018