Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
210 slachtoffers in Amerikaanse salmonella uitbraak via papaja

De salmonella uitbraak in de Verenigde Staten die gelinkt is aan Mexicaanse papaja's is opgelopen tot meer dan 200. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is de uitbraak te herleiden naar twee teeltbedrijven, maar naar verwachting zullen er meer besmette teeltbedrijven en slachtoffers volgen.

De besmettingen van drie serotypes van de Salmonellabacterie zijn aangetroffen in de slachtoffers, dat liet het Centers for Disease Control and Prevention weten. Deze serotypes werden ook gevonden in papaja's die getest werden door de Food and Drug Administration. Beide diensten plaatsen een update over de uitbraak eind vorige week, maar er was weinig goed nieuws te melden.

Tot vorige week donderdag waren er 210 slachtoffers bekend in de VS. Zij waren besmet met zeven verschillende serotypes Salmonella. De slachtoffers komen uit 23 staten. In New York is één persoon overleden door de besmetting, aldus CDC.

"Omdat drie aparte uitbraken gelinkt konden worden aan papaja's van verschillende bedrijven, is het CDC bezorgd dat de ook papaja's van andere bedrijven in Mexico besmet zijn," aldus de organisatie. "De FDA blijft papaja's uit Mexico testen en onderzoeken of ook de papaja's van andere bedrijven besmet zijn."

bron: foodsafetynews.com

Publicatiedatum: 6-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: