Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

210 slachtoffers in Amerikaanse salmonella uitbraak via papaja

De salmonella uitbraak in de Verenigde Staten die gelinkt is aan Mexicaanse papaja's is opgelopen tot meer dan 200. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is de uitbraak te herleiden naar twee teeltbedrijven, maar naar verwachting zullen er meer besmette teeltbedrijven en slachtoffers volgen.

De besmettingen van drie serotypes van de Salmonellabacterie zijn aangetroffen in de slachtoffers, dat liet het Centers for Disease Control and Prevention weten. Deze serotypes werden ook gevonden in papaja's die getest werden door de Food and Drug Administration. Beide diensten plaatsen een update over de uitbraak eind vorige week, maar er was weinig goed nieuws te melden.

Tot vorige week donderdag waren er 210 slachtoffers bekend in de VS. Zij waren besmet met zeven verschillende serotypes Salmonella. De slachtoffers komen uit 23 staten. In New York is één persoon overleden door de besmetting, aldus CDC.

"Omdat drie aparte uitbraken gelinkt konden worden aan papaja's van verschillende bedrijven, is het CDC bezorgd dat de ook papaja's van andere bedrijven in Mexico besmet zijn," aldus de organisatie. "De FDA blijft papaja's uit Mexico testen en onderzoeken of ook de papaja's van andere bedrijven besmet zijn."

bron: foodsafetynews.com
Publicatiedatum: