Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechtszaak tegen fruitleverancier vanwege hepatitis-uitbraak

Naar aanleiding van een hepatitis-A uitbraak heeft het Australische Patties Foods een rechtszaak tegen de leverancier die het besmette fruit in China inkocht, aangespannen en eist het een schadevergoeding van miljoenen.

In een verklaring heeft Patties laten weten dat de Australische groothandel Entyce Foods Ingredients zijn leveringsovereenkomst heeft geschonden door een product te leveren dat niet geschikt was voor menselijke consumptie. Patties laat weten dat het voor €2,5 miljoen aan zachtfruit heeft moeten vernietigen en de zeven gedupeerden bijna €28.000 heeft moeten uitkeren aan schadevergoedingen. Het bedrijf leed nog eens €3,4 miljoen verlies als gevolg van de terugroepactie, waaronder de advertentiekosten, het inrichten van een callcentre, evenals de kosten voor het inschakelen van pr-specialisten en het verwijderen van de producten uit de winkels. Patties Foods raamt zijn gederfde inkomsten in totaal op €3 miljoen en wil gecompenseerd worden voor de verliezen plus rente. Entyce verwerpt de aanklacht evenals de claim dat het Patties een garantie had moeten geven dat de bessen onbesmet waren. 

Bron: brisbanetimes.com.au
Publicatiedatum: