Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zespri werkt aan jaarrond beschikbaarheid SunGold

Zespri werkt aan een strategie om twaalf maanden per jaar kiwi's aan exportmarkten te kunnen leveren. Hiermee zou het merk aan de marktvraag naar SunGold (Gold 3) kiwi's tegemoet kunnen komen en zijn positie op de wereldmarkt kunnen versterken. 

De wereldwijde productie zal de komende jaren een belangrijke inkomstenbepalende factor zijn, liet directeur Lain Jager op de jaarvergadering van het bedrijf weten. "Om aan de vraag te kunnen beantwoorden, zullen we moeten zorgen voor een jaarronde beschikbaarheid van SunGold. Eerder dit jaar hebben we onze plannen bekend gemaakt om de komende drie jaar op nog eens 1.800 hectare in Europa SunGold te gaan telen. Hiermee zal het totale SunGold-areaal in Europa op 3.720 hectare komen. Zodra de plantages volledig productief zijn, zal dit ons een productievolume van naar verwachting 40 miljoen trays opleveren." 

Jager voegde er aan toe dat jaarronde aanvoer essentieel is voor Zespri om te kunnen blijven groeien. Als het bedrijf niet kan leveren, dan doen zijn concurrenten dat wel. Bovendien is de overzeese productie ontoereikend voor de vraag.

Voorzitter Peter McBride vertelde dat Zespri eerder nog niet in staat was om jaarrond aan de vraag te kunnen beantwoorden. "De jaarronde teelt is iets totaal anders. De omgeving verschilt, vandaar dat we veel investeren in de ondersteuning van onze telers." Telers op het noordelijk halfrond moeten aan dezelfde, zo niet strengere, kwaliteitscriteria voldoen als Nieuw-Zeelandse producenten. De producten hebben wel een iets andere smaak, aldus McBride. 

Hij liet daarnaast weten dat Zespri de opbrengst van groene rassen naar €36.000 per hectare wil verhogen, de groei van gele rassen probeert te optimaliseren en blijft werken aan het ontwikkelen van biologische kiwi's

Lees verder op stuff.co.nz

Publicatiedatum: 6-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: