Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ga Voor Kleur, eet een Elstar

4,5 miljoen mensen horen Elstar-reclame

Zaterdag 16 september gaat de nieuwe campagne voor de Hollandse Elstar van start op initiatief van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) in samenwerking met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Op Skyradio en Qmusic is twee weken lang een radiospot te horen, waarin een zingende marktkoopman de nieuwe Elstar-oogst aanprijst.


 
Landelijke Appelplukdag
Tegelijkertijd met de start van de campagne wordt op 16 september de Landelijke Appelplukdag gehouden. Deze dag openen 36 fruitbedrijven in heel Nederland hun boomgaarden voor iedereen om zelf appels en peren te plukken. De fruittelers zorgen ervoor dat er voor jong en oud van alles te beleven is. De NFO coŲrdineert de landelijke publiciteit voor deze fruitbedrijven. Dit jaar heeft de ANWB het evenement omarmd en de Appelplukdag aangekondigd in haar ledenblad de Kampioen. Daarnaast zijn er mooie fietsroutes uitgezet langs de fruitbedrijven voor een gezond en lekker dagje uit! Deze fietsroutes staan op www.landelijkeappelplukdag.nl. Voor de kinderen is er een Ga voor Kleur-stickervel met tips voor een leuke Elstar-traktatie.

Samenwerking
De NFO werkt in deze Elstar-campagne samen met de campagne Ga Voor Kleur om het totale bereik te vergroten. Ga Voor Kleur is een campagne die consumenten inspireert meer kleur aan hun dag toe te voegen met groente en fruit. Dit is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten & Fruit (NAGF), dat de doelstelling heeft om de groenten- en fruitconsumptie te verhogen.

De Elstar-campagne wordt mede gefinancierd door Koninklijke Fruitmasters, the Greenery, Veiling Zaltbommel, Veiling Zuid-Limburg, van Ossenbruggen fruit, Vogelaar Vredehof en het NAGF.

Bereik

Het beoogde bereik van deze reclame is circa 4,5 miljoen luisteraars die de spot gemiddeld vijf keer horen, waarvan ongeveer 1,5 miljoen personen verantwoordelijk zijn voor de boodschappen thuis. De Landelijke Appelplukdag werd vorig jaar bezocht door meer dan 40.000 consumenten.
 

Publicatiedatum: 5-9-2017

  

Reacties:


Door de reclamecampagne voor de nieuwe oogst van de Elstar is meteen de prijs flink omhoog gegaan: Ä 2,69 per kg ipv 1,59 voorgaande jaren bij de nieuwe oogst. Van mij hoeft die reclame niet. Mijn favoriete appel is ineens een luxe product geworden.
Gert, Naaldwijk - 17-9-2017 16:12:02


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: