Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
The Greenery

Snackkomkommers jaarrond uit Nederlandse kassen

Afgelopen week is bij Kwekerij Verhoeven de LED-verlichting in de kas aangezet. "De afgelopen 10 jaar hebben we in de winterperiode snackkomkommers vanuit Spanje geďmporteerd. Om de leverzekerheid in deze moeilijke tijd van het jaar te garanderen, is voor ons de tijd aangebroken om 52 weken per jaar zelf te gaan produceren. Om dit mogelijk te maken, was de aanleg van LED-verlichting voor ons bedrijf de oplossing", vertelt eigenaar Ad Verhoeven.


Ad Verhoeven met Wim Steeghs van Philips, leverancier van de lampen

Gericht sturen
Boven een oppervlakte van 2 ha snackkomkommers zijn LED-lampen geďnstalleerd. Met de LED-verlichting teelt Verhoeven jaarrond op duurzame wijze snackkomkommers. Wereldwijd is Ad Verhoeven één van de weinige snackkomkommertelers die met LED-verlichting is gestart. "Komkommers zijn ook gevoelig voor licht en als er schommelingen zijn in licht, kan de productie wel eens halveren. Met donkere dagen duikelt de productie naar beneden. Met de LED-verlichting kunnen we het licht in de kas heel gericht sturen", vertelt Ad.Jaarrond
Voor Kwekerij Verhoeven staat de retailklant en de consument centraal. "In samenwerking met The Greenery willen we onze klanten van jaarrond goede, betrouwbare en duurzaam geteelde Hollandse snackkomkommers voorzien. Ons bedrijf is Milieukeur gecertificeerd en we telen onze snackkomkommers met biologische bestrijders waardoor onze producten na het oogsten meteen eetbaar zijn. Met de LED-verlichting kunnen we onze snackkomkommers met onze kwaliteitsstandaard nu jaarrond uit onze kas aanbieden."


Verkoop en informatie
Neem contact op met Perry Dijkhuizen, telefoon 0180 657 065 of p.dijkhuizen@thegreenery.com

Publicatiedatum: 5-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: