Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Greenery

Snackkomkommers jaarrond uit Nederlandse kassen

Afgelopen week is bij Kwekerij Verhoeven de LED-verlichting in de kas aangezet. "De afgelopen 10 jaar hebben we in de winterperiode snackkomkommers vanuit Spanje geïmporteerd. Om de leverzekerheid in deze moeilijke tijd van het jaar te garanderen, is voor ons de tijd aangebroken om 52 weken per jaar zelf te gaan produceren. Om dit mogelijk te maken, was de aanleg van LED-verlichting voor ons bedrijf de oplossing", vertelt eigenaar Ad Verhoeven.


Ad Verhoeven met Wim Steeghs van Philips, leverancier van de lampen

Gericht sturen
Boven een oppervlakte van 2 ha snackkomkommers zijn LED-lampen geïnstalleerd. Met de LED-verlichting teelt Verhoeven jaarrond op duurzame wijze snackkomkommers. Wereldwijd is Ad Verhoeven één van de weinige snackkomkommertelers die met LED-verlichting is gestart. "Komkommers zijn ook gevoelig voor licht en als er schommelingen zijn in licht, kan de productie wel eens halveren. Met donkere dagen duikelt de productie naar beneden. Met de LED-verlichting kunnen we het licht in de kas heel gericht sturen", vertelt Ad.



Jaarrond
Voor Kwekerij Verhoeven staat de retailklant en de consument centraal. "In samenwerking met The Greenery willen we onze klanten van jaarrond goede, betrouwbare en duurzaam geteelde Hollandse snackkomkommers voorzien. Ons bedrijf is Milieukeur gecertificeerd en we telen onze snackkomkommers met biologische bestrijders waardoor onze producten na het oogsten meteen eetbaar zijn. Met de LED-verlichting kunnen we onze snackkomkommers met onze kwaliteitsstandaard nu jaarrond uit onze kas aanbieden."


Verkoop en informatie
Neem contact op met Perry Dijkhuizen, telefoon 0180 657 065 of p.dijkhuizen@thegreenery.com
Publicatiedatum: