Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Importstop IndonesiŽ treft Chinese appelen

"Sinds 1 juni 2017 is IndonesiŽ grotendeels gestopt met het importeren van Chinese appelen. In de tweede helft van 2017 heeft de overheid van IndonesiŽ de toegestane importvolumes ten opzichte van die van de eerste helft van het jaar met 80% verminderd. Tegelijkertijd heeft de Indonesische overheid geen importbeperkingen opgelegd voor peren," zegt David Wang, CEO van Haoyuan Agriculture Products Limited.


Appelen van Haoyuan Agriculture Products Limited

"Er is in dit jaar relatief weinig vraag naar appelen op de Chinese markt. Ook is er slechts beperkte vraag vanuit markten in het buitenland. Veel van de vraag is daardoor al vervuld, waardoor er zeer weinig ruimte over is gebleven voor de export van appelen naar het buitenland. Door de trage omzet zijn de exportprijzen voor appelen omlaag gegaan. Bedrijven die afhankelijk zijn van de export van appelen naar Zuidoost-AziŽ zijn hierdoor in een erg lastige positie beland."


Gelabelde peren

"Omdat India en IndonesiŽ onze belangrijkste exportmarkten zijn, staan we in de huidige situatie onder veel druk. We hadden deze plotselinge verandering in importbeleid van de Indonesische overheid niet verwacht. Onze voorraad voor beide markten staat nu in opslag. We moeten nu wachten op bestellingen vanuit andere markten zoals Europa, maar we hebben daar niet veel klanten. Op dit moment hebben we niet veel aanbod dat tegemoet komt aan de eisen voor voedselveiligheid van de EU, waardoor het exportvolume voor de EU vrij klein is."


Vers geplukte appelen

"De Fuji-appelen bevinden zich qua houdbaarheid nu in hun laatste stadium. Veel bedrijven bieden forse kortingen aan om van hun voorraad af te komen. Sommige bedrijven sturen hun voorraad zelfs zonder vaste prijs naar overzeese klanten. Ze laten deze klanten dan betalen op basis van de uiteindelijke prijs op de lokale markt. Tegelijkertijd rekenen diezelfde klanten ook commissies voor het omzetvolume. Dit leidt samen tot steeds lagere prijzen en tot grote verliezen voor appelexporteurs."


Peren gereed voor export

"We denken dat de handel tussen China en IndonesiŽ niet zal stoppen. Wegens politieke redenen en een handelstekort heeft IndonesiŽ echter strenge regels opgesteld voor de import vanuit China. Op dit moment zijn veel bedrijven extra voorzichtig met de appelen die ze naar IndonesiŽ exporteren. Zowel India als IndonesiŽ zijn voor ons belangrijke markten, dus geven we de handel met deze landen niet op. Hoe de zaken lopen hangt uiteindelijk echter nog steeds af van de inspanningen van de overheden van beide landen."

David Wang CEO 
Haoyuan Agriculture Products Limited
Telephone: +86 531 8793 9199


Publicatiedatum: 8-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: