Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CBS Kwartaalmonitor groothandel

Omzet groothandel teeltproducten groeit licht

De omzet in de groothandel is in het tweede kwartaal van 2017 met 6,6 procent gestegen. In alle sectoren nam de omzet toe. Het ondernemersvertrouwen steeg verder en er waren weinig faillissementen, meldt het CBS in de Kwartaalmonitor groothandel.

Groothandel teeltproducten
In het tweede kwartaal kwartaal van 2017 steeg de omzet in de groothandel van teeltproducten met 0,4 procent ten opzichte van en jaar eerder. Dat is een minder grote groei dan de stijging van het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van 2016. Toen groeide de omzet nog met zo'n 6,8 procent. Over het algemeen groeide de omzet van de groothandel van teeltproducten in 2016 met 2,8 procent ten opzichte van 2015.

Hoge verwachtingen, minder faillissementen
Ook de verwachtingen bleven in het tweede kwartaal op peil. Het vertrouwen van de handelaren nam verder toe. Dit verbeterde sentiment valt samen met het laagste aantal faillissementen in jaren. In het tweede kwartaal van 2017 maakten 95 handelaren de weg naar de curator. Dit is het laagste aantal faillissementen sinds het begin van de crisis in 2008.

Bron: CBS
Publicatiedatum: