Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi Süd opent pompstations

Spar opent winkels in Polen

Spar opent winkels in Polen
Spar heeft in een week tijd vier nieuwe vestigingen in Polen geopend. De winkels gingen van start in de steden Tychy, Zabrzeg, Konin en Szydłów. Volgens Spar is dit een drukke zomer vol uitbreidingen geweest. In dit jaar alleen al opende de retailer 21 nieuwe filialen, waarmee volgens Spar wordt bewezen hoeveel ruimte voor groei er is in de grootste markt van Centraal-Europa. (esmmagazine.com)

Duitsland: Aldi Süd opent pompstations

Aldi Süd gaat een aantal pompstations bij Duitse vestigingen opnenen. De retailer heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het bedrijf FE-Trading, dat pompstations beheert. Aan de hand van het nieuwe partnerschap wordt een pilot begonnen, waarbij voor het einde van dit jaar tien stations in bedrijf moeten zijn rond München, Neurenberg en Stuttgart. FE-Trading heeft al een soortgelijke vorm van samenwerking met het Oostenrijks zusterbedrijf van Aldi Süd, Hofer. Onder de naam Diskont heeft FE-trading in Oostenrijk zo'n 79 pompstations in beheer. (esmmagazine.com)

Noord-Ierland: Omzet van buurtwinkels groeit met 3,1%
Buurtwinkelketens in Noord-Ierland hebben sinds kort toegang tot wekelijkse statistieken omtrent de omzet. De informatie wordt geleverd door de Scantrack-service van Nielsen, die nu naar de Noord-Ierse regio is uitgebreid. Uit de statistieken blijkt dat de Noord-Ierse FMCG-sector in het afgelopen jaar qua omzet met 3,5% toenam tot £3,7 miljard (€4,0 miljard). Het aandeel van het supermarktsegment betrof hiervan 73%, terwijl buurtwinkels een aandeel in de omzet hadden van 27%. De omzet van supermarkten nam jaar op jaar toe met 3,7%, terwijl die van buurtwinkels met 3,1% toenam. (talkingretail.com)

Iverk Produce werkt samen met Ierse tak Aldi
De Ierse AGF-groothandelaar Iverk Produce heeft een overeenkomst met Aldi getekend. In de komende drie jaar zal Iverk voor €70 miljoen aan Ierse aardappelen aan de keten verkopen. Zodoende zal het bedrijf voor 27.000 ton aan lokaal geteelde aardappelen aan de 129 Ierse Aldi-vestigingen leveren. Daarmee is sprake van een significante toename van het volume aan aardappelen, dat Iverk op dit moment aan Aldi-vestigingen levert. (potatopro.com)

Slovenië: Sterke resultaten voor Mercator in eerste halfjaar

De Sloveense Mercator-groep heeft in de eerste helft van 2017 een winst behaald van €10,4 miljoen. Hierdoor steeg het bruto winstmarge jaar op jaar met 11%. De omzet daalde echter met 7,9% tot €1,14 miljard. Mercator investeerde in deze periode €25,9 miljoen. (esmmagazine.com)

Italië: Unicoop Firenze heeft groei in jaaromzet van 1,2%
De Italiaanse lokale supermarktketen Unicoop had in 2016 een jaaromzet van €2,37 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 1,2%. De totale Italiaanse supermarktsector had een toename in jaaromzet van 0,1%. De netto winst van Unicoop kwam neer op €23,2 miljoen, terwijl de vaste activa van het bedrijf in totaal een waarde hadden van €1,55 miljard. (esmmagazine.com)

Brits discountsegment in opmars
Het discountsegment van de Britse supermarktsector gaat in de periode tot 2022 een opmars van 36,1% maken. Discounters zullen tegen die tijd een totale omzet draaien van £32,5 miljard (€35,4 miljard). Dit blijkt uit een analyse van het onderzoeksbedrijf GlobalData. In het verslag "UK Discounters 2017-2022" komt naar voren dat discountretailers binnen de gehele retailsector £9 miljard (€9,8 miljard) extra op zullen strijken. De reden hiervoor is omdat het discountsegment steeds aantrekkelijker wordt voor Britse consumenten, waarvan het besteedbaar inkomen steeds meer onder druk komt te staan door inflatie. (insideretail.asia)

Amazon test bezorgdienst in Canada
Amazon gaat later dit jaar voor het eerst in Canada van start met zijn bezorgdienst Prime Now. Volgens een anonieme bron gaat een pilot-programma van start in Toronto en Vancouver. Bij succes wordt de dienst in 2018 uitgebreid naar andere Canadese steden. Via de bezorgdienst zijn onder andere versproducten, zuivel en diepvriesproducten beschikbaar, die binnen een of twee uur bij de consument worden afgeleverd. (canadiangrocer.com)

De prijsverschillen tussen Whole Foods en Wal-Mar
Klik hier om het artikel te lezen.

Online supermarktsector groeit steeds sneller
Het aantal bestedingen van consumenten in de online supermarktsector beslaat 3,4% van de totale omzet van de supermarkten die online boodschappen mogelijk maken. Bij retailers die online diensten al minstens vier jaar in bedrijf hebben, is dit aandeel van de omzet uitgegroeid tot 5,2%. Dit blijkt uit het verslag "Grocery Ecommerce Supermarket Scorecard" van het onderzoeksbureau Brick Meets Click.

Jerry's & Supervalu sluiten overeenkomst voor IT
Jerry's Foods, dat in Edina te Minnesota een netwerk heeft van 50 vestigingen, gaat zijn IT-netwerk uitbesteden aan SuperValu. Door de overeenkomst krijgt Jerry de beschikking over IT-technologie en een IT-helpdesk. Hierdoor kan de keten voor zijn consumenten diensten in werk stellen, zoals online thuisbezorging en een programma voor maaltijdpakketten. Ook scheelt het partnerschap voor Jerry's zo'n 15% aan IT-kosten. (fooddive.com)

Canada: Gezondheidsdienst roept ananas terug 
De gezondheidsdienst van British Columbia in Canada heeft consumenten ervoor gewaarschuwd dat het Hepatitis A-virus is aangetroffen in ananas. Het gaat om verpakte gesneden ananas van het merk Western Family. De ananas is verkocht in de stad Fort St. John. De ananas werd geproduceerd op 11 augustus en is geleverd aan 38 vestigingen van Save-On-Foods, Overwaitea Foods en PriceSmart Foods in de regio van British Columbia. (energeticcity.ca)

Dollar General renoveert met focus op vers
Dollar General heeft aangegeven dat de vernieuwde vestigingen waarbij is gefocust op versproducten drie tot vier keer zoveel omzet genereren als heropende winkels waarbij geen sprake was van deze focus. Dollar General heeft aan het einde van het tweede kwartaal ongeveer 185 winkels gerenoveerd. Een derde van deze winkels bieden versproducten aan. In het kwartaal nam de omzet van de keten toe met 8,1% tot $5,8 miljard (€4,9 miljard), terwijl de vergelijkende winkelomzet met 2,6% toenam. Voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2016 was er sprake van een toename in het winkelverkeer. (supermarketnews.com

Publicatiedatum: 5-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: