Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cross-over gezondheidszorg en groente- en fruitsector

Congres over effect gezonde voeding op gezondheid

Op 8 september a.s. vindt in het World Forum in Den Haag het Healthy Food Congress plaats. Dit gebeurt aan de vooravond van het internationale ESPEN voedingscongres dat in het teken staat van gezondheidszorg en voeding. Den Haag is vier dagen lang het internationale ontmoetingspunt voor 3.500 zorgprofessionals uit de hele wereld. "Het is uniek dat, het Healthy Food Congress meegerekend, vijf dagen lang wordt gesproken over de bijdrage van gezonde voeding in het kader van zowel preventie als onderdeel van genezing", aldus Koen Joosten, kinderarts bij Erasmus MC en mede-organisator van het Healthy Food Congress. Hoe houden we gezonde mensen gezond en hoe kan gezonde voeding bijdragen aan een spoedig herstel van patiënten? Die vragen staan centraal tijdens het Healthy Food Congress.

Sjaak van der Tak, burgemeester van Westland, opent het congres. Westland is een belangrijke leverancier van gezonde voeding. In het streven naar 'geen pillen maar paprika's' is er niet alleen een belangrijke rol weggelegd voor de tuinbouwsector als leverancier van deze producten maar ook voor artsen om voeding terug in de spreekkamer te krijgen als onderdeel van de behandeling.

Vier thema's
Tijdens het congres worden vier thema's behandeld. De dag begint met de eerste 1.000 dagen van het leven waarbij een gezonde levens- en voedingsstijl van de zwangere vrouw en het kind in de eerste levensjaren essentieel is. Ook wordt tijdens het congres besproken welke initiatieven daadwerkelijk hebben geleid tot een gezonder voedingspatroon en of een geïndividualiseerd voedingsplan de toekomst heeft of dat we met een aantal algemene aanpassingen het voedingspatroon van de bevolking al kunnen veranderen. Als slot van het congres zal worden ingegaan op innovatieve concepten en nieuwe ontwikkelingen om tot een doorbraak te komen in gedragsverandering en een gezonder voedingspatroon.

Klik hier voor meer informatie
Publicatiedatum: