Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan importeert de helft minder pootaardappelen

De import van pootaardappelen is met 50% gedaald dankzij een succesvolle samenwerking voor de lokale gecertificeerde aardappelproductie.

Een commissie van de Pakistaanse Agricultural Research Council heeft aanbevolen de kwaliteit van de lokaal geproduceerde pootaardappelen te verbeteren in weefselkweeklaboratoria en deed daarnaast ook het voorstel om een landelijk aardappelinstituut op te richten. 
Na granen zijn aardappelen het belangrijkste gewas in Pakistan . Daarnaast kan de aardappelexport het land aanzienlijke buitenlandse deviezen opleveren. Nu er bijna een einde aan de moesson gekomen is, staat het nieuwe aardappelseizoen voor de deur. Voor het seizoen 2016-2017 bedraagt het streefvolume 3,8 miljoen ton. De binnenlandse vraag naar aardappelen ligt op 3 miljoen ton, waardoor er dus een volume van één miljoen voor de export beschikbaar zal zijn. De belangrijkste exportbestemmingen zijn Afghanistan, Maleisië, Mauritius, Oman, Rusland, Sri Lanka en de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens het National Agricultural Research Centre is het pootgoed bepalend voor de productiviteit van het gewas. Met behulp van een pootgoeddistributiesysteem zijn Pakistaanse aardappeltelers nu in staat om een gemiddelde opbrengst van 20 ton per hectare te behalen. 
Publicatiedatum: