Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardbeienconsumptie na 15 augustus gestagneerd

"Mensen eten al vanaf het voorjaar aardbeien"

Tholen - "De aardbeienmarkt is momenteel 'niet goed'", omschrijft Eddy Corijn de situatie in twee woorden. "Na 15 augustus neemt de consumptie van aardbeien altijd af, maar dit jaar lijkt het nog extremer te gaan. Als je naar de prijs kijkt, zou de export moeten aanzwengelen, maar dat is ook niet het geval. Wij leveren met name aan Frankrijk, maar links en rechts hoor ik ook dat andere landen minder vragen."

Te duur?
Volgens de handelaar is het een moeilijke kwestie. "Ruim twee weken geleden begonnen de prijzen te dalen, maar dit had weinig tot geen positieve invloed op de export. De prijzen voor de stellingsaardbeien liggen tussen de 85 cent en 1,20 per halve kilo. Voor vollegrondsaardbeien wordt 50 tot 80 cent gegeven. Misschien is alles nu snel te duur. Mensen komen net uit verlof en letten weer op hun geld in deze dure periode. Daarnaast eten mensen al vanaf het voorjaar aardbeien. Na een lang aardbeienseizoen willen ze weer iets anders."

In Belgiƫ wordt tussen de 120 en 140 ton per dag aangevoerd. "Dat is niet extreem veel, maar in de markt is het te veel. Klanten die anders drie tot vijf paletten nemen, kopen er nu een stuk minder. Als je nu een volle pallet aardbeien verkoopt, mag je blij zijn." Voor de komende weken is het moeilijk voorspellen, zegt Eddy. "Hopelijk trekt het wat aan, het is niet plezierig handelen op deze manier."

Voor meer informatie:
Eddy Corijn
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
info@demargro.be
www.demargro.be