Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Idared en Jonagored hebben vorst overleefd

Toen telers anderhalve maand geleden de eerste appelen plukten, kwamen zij tot de onaangename ontdekking dat de appelen van binnen zwart waren. Dit legde extra druk op de tweede helft van de oogst. Uit de eerste controles blijkt echter dat de Idared en Jonagored appelen van prima kwaliteit zijn en verhandeld kunnen worden. Het volume wijkt niet veel af van dat van voorgaande jaren en dat is eveneens reden voor optimisme. "We verwachten ongeveer 280 ton te plukken, net als vorig jaar. Mochten we meer nodig hebben dan kunnen we altijd een beroep doen op naburige telers," legt Monika Cłapa van Perfect Fruits uit.



"De prijs voor deze appelen ligt momenteel op €0,60. Dit is een normale prijs in Europa maar aan de hoge kant voor Wit-Rusland, onze belangrijkste afnemer die niet bereid is om meer dan €0,42 te betalen," vervolgt Monika. "Momenteel plukken we alleen appelen die worden opgeslagen. "Royal Gala appelen worden al wel naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd. Deze markt is een vaste klant van ons en heeft alleen belangstelling voor dit ras. Voor de overige rassen zullen we moeten afwachten wat de prijzen doen."

Vorig jaar was de situatie hetzelfde en kozen veel telers er voor om hun appelen op te slaan en aan verwerkers te verkopen. "De prijzen waren goed dus ik verwacht dat een groot aantal telers dit seizoen hetzelfde zal doen. Ze staan er echter niet bij stil dat ieder seizoen anders is," aldus Monika. 

Voor meer informatie: 
Monika Cłapa
Perfect Fruits sp.zo.o
Tel.: +48 608 172 880

Publicatiedatum: