Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse man opgepakt voor fraude met 18 ton sinaasappelen

Een 37-jarige Spaanse man isaangehouden omdat een bedrijf uit Pago hem aanklaagde voor hetdeclareren van 18 ton sinaasappelen die niet bestonden. De politie meldde dat de man inverband was gebracht met fraude, vervalsing van privĂ© documenten endiefstal. De man bracht 18 ton sinaasappelen in rekening die vervolgens nooit werden geleverd aan het bedrijf. 

Een kantoormedewerker merkte als eerste deongewone bonnen op en hij besloot contact op te nemen met het pakhuis om het te betalen bedrag tecontroleren met het vermoeden dat het oplichterij kon zijn. Hij bracht de zaaknaar de politie.  

Zoals bleek uit onderzoek begon het allemaaltoen de man zijn sinaasappelen naar het bedrijf bracht en in een van deleveringen zijn bon vervalste door 300 kilo sinaasappelen te declareren inplaats van 200 kilo. Hij herhaalde de vervalsingsprocedure een aantal keren totdathij kans zag om een blank chequeboek te stelen uit het pakstation. Met hetchequeboek in zijn bezit hoefde hij niet langer zijn sinaasappelen televeren en ging direct naar de kantoren om geld te innen voor de 18 tonsinaasappelen die niet eens bestonden. 

Bron: EFE

 

 

Publicatiedatum: