Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse man opgepakt voor fraude met 18 ton sinaasappelen

Een 37-jarige Spaanse man isaangehouden omdat een bedrijf uit Pago hem aanklaagde voor hetdeclareren van 18 ton sinaasappelen die niet bestonden. De politie meldde dat de man inverband was gebracht met fraude, vervalsing van privé documenten endiefstal. De man bracht 18 ton sinaasappelen in rekening die vervolgens nooit werden geleverd aan het bedrijf. 

Een kantoormedewerker merkte als eerste deongewone bonnen op en hij besloot contact op te nemen met het pakhuis om het te betalen bedrag tecontroleren met het vermoeden dat het oplichterij kon zijn. Hij bracht de zaaknaar de politie.  

Zoals bleek uit onderzoek begon het allemaaltoen de man zijn sinaasappelen naar het bedrijf bracht en in een van deleveringen zijn bon vervalste door 300 kilo sinaasappelen te declareren inplaats van 200 kilo. Hij herhaalde de vervalsingsprocedure een aantal keren totdathij kans zag om een blank chequeboek te stelen uit het pakstation. Met hetchequeboek in zijn bezit hoefde hij niet langer zijn sinaasappelen televeren en ging direct naar de kantoren om geld te innen voor de 18 tonsinaasappelen die niet eens bestonden. 

Bron: EFE

 

 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018