Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse man opgepakt voor fraude met 18 ton sinaasappelen

Een 37-jarige Spaanse man is aangehouden omdat een bedrijf uit Pago hem aanklaagde voor het declareren van 18 ton sinaasappelen die niet bestonden. De politie meldde dat de man in verband was gebracht met fraude, vervalsing van privť documenten en diefstal. De man bracht 18 ton sinaasappelen in rekening die vervolgens nooit werden geleverd aan het bedrijf. 

Een kantoormedewerker merkte als eerste de ongewone bonnen op en hij besloot contact op te nemen met het pakhuis om het te betalen bedrag te controleren met het vermoeden dat het oplichterij kon zijn. Hij bracht de zaak naar de politie.   

Zoals bleek uit onderzoek begon het allemaal toen de man zijn sinaasappelen naar het bedrijf bracht en in een van de leveringen zijn bon vervalste door 300 kilo sinaasappelen te declareren in plaats van 200 kilo. Hij herhaalde de vervalsingsprocedure een aantal keren totdat hij kans zag om een blank chequeboek te stelen uit het pakstation. Met het chequeboek in zijn bezit hoefde hij niet langer zijn sinaasappelen te leveren en ging direct naar de kantoren om geld te innen voor de 18 ton sinaasappelen die niet eens bestonden. 

Bron: EFE

 

 


Publicatiedatum: 7-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: