Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scelta Essenza kiest voor huisvesting op Fresh Park Venlo

Scelta Essenza, onderdeel van Scelta Mushrooms uit Venlo, heeft voor de beoogde nieuwbouw van het bedrijf gekozen voor huisvesting op Fresh Park Venlo. Directeuren Jan Klerken en Loek van der Mark van Scelta Essenza en directeur Lizbeth van den Boogaart van Fresh Park Venlo hebben hiertoe onlangs een overeenkomst ondertekend.

Bij Scelta Essenza worden champignons via een innovatief procedé geconserveerd in hun eigen vocht. Het sap is volledig afkomstig van de champignon en er worden geen hulpstoffen toegevoegd. De resulterende champignons in Ecopouch combineren verse en geconserveerde champignons: ongekoeld houdbare champignons met een verse smaak en textuur én de vertrouwde lange houdbaarheid. De champignons van Scelta Essenza vinden via Scelta Mushrooms hun weg naar de leidende bedrijven in de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie voor pizza's, soepen, sauzen, kant-en-klaar maaltijden etc.


 
Directeur Jan Klerken over het besluit te kiezen voor Fresh Park Venlo: 'we waren ons al langer aan het oriënteren op een nieuwe huisvesting, en omdat je zo'n besluit natuurlijk maar één keer kunt nemen hebben we uiteraard een zeer zorgvuldige afweging gemaakt. We hebben bewust gekozen voor de meerwaarde die dit fresh & food bedrijvenpark ons biedt boven huisvesting ergens als solitair bedrijf, dus niet op een bedrijventerrein. Op Fresh Park Venlo profiteren we niet alleen van de uitstekende infrastructuur en van de ligging op een steenworp afstand van 30 miljoen potentiële klanten. Ook de connecties met Rotterdam/Antwerpen voor im-en export, en niet te vergeten de kennis, kunde en netwerken van de andere fresh- & foodbedrijven op Fresh Park Venlo, zeg maar onze nieuwe buren, zijn voor ons van groot belang. En last but not least zorgt de ligging tegenover de Brightland Campus voor veel kennis. Strategisch gezien is het een echte toplocatie'.

Concentratie

Lizbeth van den Boogaart, directeur van Fresh Park Venlo, is blij met de keuze van Scelta Essenza. 'Vanaf de oprichting van Fresh Park Venlo in 1965 kent dit terrein een historisch ontstane concentratie van bedrijven uit de groenten- en fruitwereld. Door de planologische bestemming 'fresh en food' kunnen we ons de laatste jaren ook richten op andersoortige bedrijven om zich hier te vestigen. In dat kader is de komst van Scelta Essenza als champignons verwerkend bedrijf voor ons een mooie aanvulling op het aanbod van de bestaande terreinbewoners. We hopen uiteraard dat door de vestiging van Scelta Essenza ook andere bedrijven uit de food-business zullen gaan nadenken over Fresh Park Venlo als vestigingsplaats.'

Meer informatie over FPV op www.freshparkvenlo.nl en over Scelta Essenza op http://www.sceltamushrooms.com.

Publicatiedatum: