Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Scelta Essenza kiest voor huisvesting op Fresh Park Venlo

Scelta Essenza, onderdeel van Scelta Mushrooms uit Venlo, heeft voor de beoogde nieuwbouw van het bedrijf gekozen voor huisvesting op Fresh Park Venlo. Directeuren Jan Klerken en Loek van der Mark van Scelta Essenza en directeur Lizbeth van den Boogaart van Fresh Park Venlo hebben hiertoe onlangs een overeenkomst ondertekend.

Bij Scelta Essenza worden champignons via een innovatief procedť geconserveerd in hun eigen vocht. Het sap is volledig afkomstig van de champignon en er worden geen hulpstoffen toegevoegd. De resulterende champignons in Ecopouch combineren verse en geconserveerde champignons: ongekoeld houdbare champignons met een verse smaak en textuur ťn de vertrouwde lange houdbaarheid. De champignons van Scelta Essenza vinden via Scelta Mushrooms hun weg naar de leidende bedrijven in de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie voor pizza's, soepen, sauzen, kant-en-klaar maaltijden etc.


 
Directeur Jan Klerken over het besluit te kiezen voor Fresh Park Venlo: 'we waren ons al langer aan het oriŽnteren op een nieuwe huisvesting, en omdat je zo'n besluit natuurlijk maar ťťn keer kunt nemen hebben we uiteraard een zeer zorgvuldige afweging gemaakt. We hebben bewust gekozen voor de meerwaarde die dit fresh & food bedrijvenpark ons biedt boven huisvesting ergens als solitair bedrijf, dus niet op een bedrijventerrein. Op Fresh Park Venlo profiteren we niet alleen van de uitstekende infrastructuur en van de ligging op een steenworp afstand van 30 miljoen potentiŽle klanten. Ook de connecties met Rotterdam/Antwerpen voor im-en export, en niet te vergeten de kennis, kunde en netwerken van de andere fresh- & foodbedrijven op Fresh Park Venlo, zeg maar onze nieuwe buren, zijn voor ons van groot belang. En last but not least zorgt de ligging tegenover de Brightland Campus voor veel kennis. Strategisch gezien is het een echte toplocatie'.

Concentratie

Lizbeth van den Boogaart, directeur van Fresh Park Venlo, is blij met de keuze van Scelta Essenza. 'Vanaf de oprichting van Fresh Park Venlo in 1965 kent dit terrein een historisch ontstane concentratie van bedrijven uit de groenten- en fruitwereld. Door de planologische bestemming 'fresh en food' kunnen we ons de laatste jaren ook richten op andersoortige bedrijven om zich hier te vestigen. In dat kader is de komst van Scelta Essenza als champignons verwerkend bedrijf voor ons een mooie aanvulling op het aanbod van de bestaande terreinbewoners. We hopen uiteraard dat door de vestiging van Scelta Essenza ook andere bedrijven uit de food-business zullen gaan nadenken over Fresh Park Venlo als vestigingsplaats.'

Meer informatie over FPV op www.freshparkvenlo.nl en over Scelta Essenza op http://www.sceltamushrooms.com.


Publicatiedatum: 4-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: