Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bij Huis Maria krijgen klanten elke dinsdag iets gratis van AGF

"Inkoopprijs AGF hoeft niet altijd goedkoop te zijn"

Tholen - Hij koopt al 32 jaar zelf zijn aardappelen, groenten en fruit in voor drie vestigingen van Alvo. "Onze winkels hebben als extra naam Huis Maria, want daar is het allemaal mee begonnen. Droge voeding wordt door de groep Alvo samen met Colruyt ingekocht, de AGF kopen we echter zelf in", vertelt Johan Debrandere van Huis Maria Ruiselede, Hulste en Ledegem. Drie maal per week koopt hij het assortiment vers in Roeselare en Kortrijk. AGF.nl bezocht de vestiging in Hulste.


Johan Debrandere in zijn winkel in Hulste.

Hoge rotatie
Hij geeft aan dat ze zich onderscheiden van andere supermarkten door verschillende zaken. "Allereerst is er bij ons meer beleving in de winkel en zijn de producten vers. Er zit een hoge rotatie in de verkoop. Daarnaast is er per afdeling een persoon in de buurt met kennis van zaken in huis. Die kan de klant helpen met vragen indien mogelijk. Daarnaast kunnen mensen kiezen tussen verpakt en onverpakt." Hij geeft aan dat product voorverpakken zeker werkt. "De gevulde zakken maakt het meeste volume uit. Als klanten het zelf zou uitzoeken, nemen ze meestal minder mee. Aan de andere kant willen we mensen ook niet dwingen om een bepaald volume te nemen."



Dinsdag is AGF-dag
De eigenaar van de supermarkten zegt dat ze op AGF-gebied een breed assortiment bieden. "Klanten hebben bij ons veel keuze, maar er moeten niet te veel soorten zijn. We bieden geen 15 tot 20 tomatenrassen." Elke dinsdag zijn er aanbiedingen op de AGF-afdeling. "Dinsdag is de gezonde dag, dan krijgen onze klanten altijd iets van groenten of fruit gratis bij aankoop van zes euro of meer. Dit geeft altijd een mooie boost in de verkoop." Wekelijks worden folders verspreid met aanbiedingen, ook speciale acties per dag. "Zo komen klanten vaker terug. Daarnaast doen we in de AGF-afdeling ook regelmatig spontane promo's. Als ik op de markt loop en zie dat de bloemkool goedkoop is, mag de klant ervan meegenieten en maak ik daar een mooie aanbieding van."



Drukker
In Hulste zit men vanaf eind 2013 in een nieuwe grotere vestiging. "We zitten nu aan een doorgaande weg, de Brugsesteenweg. Vroeger zaten vlakbij aan een zijweg. Het is een toplocatie, aan een weg waar veel passanten langs komen. In drie jaar tijd is de omzet met 85% gestegen." De slogan van Huis Maria is 'kwaliteit dichtbij u'. "Dat proberen we elke dag weer waar te maken. Wij leveren producten die lekker en goed zijn. Daarnaast staan we letterlijk dicht bij de klant, al meer dan 30 jaar."



Prijs
Op prijsgebied verwacht Johan 'gemiddeld' te zijn in vergelijking met andere supermarkten. "De producten bij Huis Maria zijn niet goedkoop, maar betaalbaar. Als je te duur bent, kopen klanten het niet, maar er moet natuurlijk wel verdiend worden. Daarom is het belangrijk om slimme marges te nemen. Op duurdere producten maken we die marge kleiner dan op goedkopere producten." Qua inkoopprijs hoeft AGF volgens Johan niet altijd zo goedkoop te zijn. "Soms zijn het echt spotprijzen voor de teler, maar als er niet meer wordt gemaakt op de veiling kunnen we er weinig aan doen. Sommige producenten leveren rechtstreeks aan ons, zoals Wolfcarius met hardfruit. Aan telers die ons een goed product leveren zijn wij bereid een eerlijke prijs te geven."


Wekelijkse AGF-aanbiedingen in de folder.

De toekomst ziet Johan positief tegemoet. "Zelf heb ik van jongs af aan de kneepjes van het vak geleerd van mijn vader. Ik heb leren aankopen en dat is moeilijk aan te leren. Mogelijk gaat mijn zoon me opvolgen, maar we zullen zien hoe de toekomst loopt. We hopen dat de markt in Kortrijk zal blijven bestaan. We blijven er in ieder geval kopen tot de laatste dag."


Beleving: Klanten kunnen proeven tijdens het winkelen.


Ook aan convenience is gedacht. Gesneden groenten of een wortelsnack met een heerlijke dip.

Voor meer informatie:
Joha Debrandere
Alvo Huis Maria
Brugsesteenweg 9
8531 Hulste - Belgiƫ
Open elke dag van 8u30-18u30
Zaterdag van 8u30-18u
Zondag van 8u30-12u
Maandag gesloten
www.huismaria.be