Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Florida citrusareaal daalt opnieuw met 5%

Volgens een rapport dat donderdag vrijgegeven werd door de Florida Field Office van de U.S. Department of Agriculture is in Florida het citrusareaal opnieuw naar een nieuw dieptepunt gedaald. Met een verlies van 25.148 hectare is er nu nog 454.973 hectare over. Het hoogste verlies werd geleden in Polk County met een daling van 6.505 hectare naar 67.610 hectare. Toch blijft Polk County hiermee nog steeds de regio met het meeste areaal. 

Statisticus Candi Erick: "Ik hoopte de afgelopen drie jaar een ommekeer te zien en dacht dat het dit jaar misschien wel zou gaan lukken. Volgens een enquête is het verlies niet te wijten aan bezuinigingen in personeel of budget. In 2016 waren er in Florida ook al 130.684 verlaten hectare inclusief 8.533 hectare in Polk." 

Larry Black, directeur van Peace River Packing Co.: "Als er een zilveren randje zit aan deze cijfers gaan de verloren hectaren in Polk over niet-producerende verlaten stukjes van onbelangrijke producties." Hij heeft zelf een pakhuis en meer dan 2.000 hectare areaal.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018