Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Productie Franse aardappelen stijgt, vraag blijft stabiel

Volgens een persbericht van het UNPT wordt verwacht dat het aanbod van consumptieaardappelen stijgt ten opzichte van vorig jaar dankzij een stijging van 5,1% areaal dit jaar na al een eerdere stijging van 5,3% vorig jaar. 

Het aardappelverbruik in Frankrijk is in het afgelopen seizoen met 6,4% gedaald. En ook de export naar andere Europese landen is afgenomen. Vooral de vroege aardappelen hadden hier van te lijden. Het UNPT legt uit dat 2017 voor deze sector erg moeilijk was door een vermindering van de consumptie, de toename van import en concurrerende prijzen van oude voorraden. De vakbond raadt professionals daarom aan om met de huidige concurrerende prijzen de mogelijkheden van de export goed in de gaten te houden en niet gealarmeerd of verslagen te raken door de huidige situatie. 

De industriële vraag is in de afgelopen jaren sterk gestegen in zowel Frankrijk als Europa, met name in vergelijking met 2014. Het meeste van deze hoeveelheid was bestemd voor fabrieken in andere Europese landen om op deze manier de Franse export stabiel te houden. 

Het UNPT verwachtte dat de Franse aardappelproductie dit jaar tussen de 5,8 en 6,2 miljoen ton zou bereiken zolang het weer tenminste geen verrassingen zou laten zien. Het rendement is hoger dan vorig jaar en wordt naar verwachting gemiddeld goed. De gemiddelde opbrengst zal 4,3% hoger zijn dan het gemiddelde van vijf jaar, maar iets lager dan het tienjarig gemiddelde (-2,2%). 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018