Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Productie Franse aardappelen stijgt, vraag blijft stabiel

Volgens een persbericht van het UNPT wordt verwacht dat het aanbod van consumptieaardappelen stijgt ten opzichte van vorig jaar dankzij een stijging van 5,1% areaal dit jaar na al een eerdere stijging van 5,3% vorig jaar. 

Het aardappelverbruik in Frankrijk is in het afgelopen seizoen met 6,4% gedaald. En ook de export naar andere Europese landen is afgenomen. Vooral de vroege aardappelen hadden hier van te lijden. Het UNPT legt uit dat 2017 voor deze sector erg moeilijk was door een vermindering van de consumptie, de toename van import en concurrerende prijzen van oude voorraden. De vakbond raadt professionals daarom aan om met de huidige concurrerende prijzen de mogelijkheden van de export goed in de gaten te houden en niet gealarmeerd of verslagen te raken door de huidige situatie. 

De industriĆ«le vraag is in de afgelopen jaren sterk gestegen in zowel Frankrijk als Europa, met name in vergelijking met 2014. Het meeste van deze hoeveelheid was bestemd voor fabrieken in andere Europese landen om op deze manier de Franse export stabiel te houden. 

Het UNPT verwachtte dat de Franse aardappelproductie dit jaar tussen de 5,8 en 6,2 miljoen ton zou bereiken zolang het weer tenminste geen verrassingen zou laten zien. Het rendement is hoger dan vorig jaar en wordt naar verwachting gemiddeld goed. De gemiddelde opbrengst zal 4,3% hoger zijn dan het gemiddelde van vijf jaar, maar iets lager dan het tienjarig gemiddelde (-2,2%). 

Publicatiedatum: