Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

CBS nieuwe bedreiging citrussector Florida

Alsof citrus greening nog niet erg genoeg is, hebben citrustelers in Florida er sinds kort een zorg bij, namelijk citrus black spot. 

De federale autoriteiten hebben al een quarantaineregeling ingesteld voor de export van citrus afkomstig uit Collier en Hendry en het gebied onder de lijn Polk-Highlands. Nu de ziekte citrus black spot zich lijkt te verspreiden, is het Ministerie van Landbouw begonnen met het inwinnen van informatie over deze nieuwe bedreiging. Deze schimmelziekte veroorzaakt donkere vlekken waardoor het fruit onverkoopbaar wordt. Daarbij zorgt de ziekte er voor dat het fruit eerder van de bomen valt. 

"In het ergste geval zal de ziekte verliezen tot 20% - 30% tot gevolg hebben," legt deskundige Megan Dewdney uit. "Aangezien de sector al kampt met citrus greening is dit voor alle telers slecht nieuws." Dewdney voegt er aan toe dat hoewel de ziekte niet kan worden behandeld, hij wel kan worden beheerst door fungiciden toe te passen. 
Er zijn maatregelen die men kan treffen om de ziekte binnen de perken te houden. De enige manier om er helemaal vanaf te komen is echter het rooien van de hele plantage. Citrus greening vormt momenteel echter een veel ernstigere bedreiging voor de de totale citrussector."

Lees verder op wusfnews.wusf.usf.edu

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018