Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Federico Böttcher - San Miguel over deal met Peruaanse producent

San Miguel investeert in uitbreiding citrusassortiment

Het teeltbedrijf San Miguel heeft het Peruaanse bedrijf Agrícola Hoja Redonda S.A. overgenomen. San Miguel is een marktleider in de citrussector van het zuidelijk halfrond. Agrícola Hoja Redonda is de grootste producent van mandarijnen in Peru, waarnaast het bedrijf ook avocado´s en consumptiedruiven teelt. De overname zal San Miguel helpen om de eigen doelstelling te halen om in vijf verschillende landen actief te zijn. San Miguel heeft op dit moment al activiteiten ontwikkeld in Peru, Argentinië, Uruguay en Zuid-Afrika.

"Elk land heeft zijn eigen sterke punten. In Peru deed de mogelijkheid zich voor om dit bedrijf over te nemen, dat al sterk in de markt stond wegens de productie van premium-mandarijnen," legt Federico Böttcher van San Miguel uit. "Deze overname is de belangrijkste overname in de geschiedenis van San Miguel. De beschikking over zowel mandarijnen als avocado's en consumptiedruiven helpt ons bij het uitbreiden van het assortiment aan producten, dat we bij onze klanten aan kunnen bieden."

De ingang tot Peru betekent volgens Böttcher ook doorgang tot de Stille Oceaan en daarvandaan de westkust van de VS. "Dat is een markt die open staat voor Peruaanse druiven. Het Peruaans druivenseizoen loopt precies op het moment dat er in de VS geen enkele sprake is van druiven van andere producerende landen."

"In de nabije toekomst zijn er geen plannen om de naam van Agrícola Hoja Redonda te veranderen," licht Böttcher toe. "Het integratieproces is pas net begonnen en er zijn andere prioriteiten. De producten van het bedrijf gaan echter het merk van San Miguel dragen. Na verloop van tijd wordt Agrícola Hoja Redonda wellicht volledig geïntegreerd met het moederbedrijf van San Miguel.""Het doel van de overnames die we uitvoeren is om de bedrijfsvoering van de nieuwe bedrijven te verbeteren. We willen ze laten groeien door ze met het sterk ontwikkelde platform van San Miguel te integreren. Daarom kopen we sterke en goed gevestigde bedrijven die onze klanten kunnen geven wat ze eisen, zoals in dit geval mandarijnen van premiumkwaliteit."

Volgens Böttcher worden Peruaanse mandarijnen gekenmerkt door hun geweldige kwaliteit. "We hebben gezien dat de internationale markt voor citrus zich constant uitbreidt. Deze trend zal zichzelf voortzetten, omdat citrus wordt gezien als een van de gezondste vormen van voeding."

In de toekomst van San Miguel zal men de mogelijkheden onderzoeken om meer te investeren in de productie van zoet citrus, zoals sinaasappelen, mandarijnen en grapefruit. "San Miguel produceert op dit moment voor ongeveer 50% aan citroenen en voor 50% aan zoet citrus. In werkelijkheid wordt er echter voor elke citroen zes tot zeven keer zoveel zoet citrus geconsumeerd. We moeten ons daarom meer richten op het versterken van de productie van dat soort citrus."San Miguel werk al twee jaar samen met telers in Egypte en Bolivia. Deze telers vullen de productie aan van de teeltbedrijven die de onderneming in Argentinië, Uruguay en Zuid-Afrika heeft. Dit vormt een toegevoegde waarde voor de klanten van San Miguel. "We zijn voorlopig echter niet van plan om bedrijven in Egypte en Bolivia op te kopen. We zoeken in ieder geval naar mogelijkheden om onze productie op het zuidelijk halfrond uit te breiden, of dat nu in landen is waar we al werkzaam zijn of in nieuwe landen."

Voor meer informatie:
Federico Böttcher
San Miguel
Buenos Aires, Argentina
T: (5411) 4721-8300
E: info@Sanmiquelglobal.com
www.sanmiguelglobal.com

Publicatiedatum: 1-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: